liebherr rupsgraafmachine in bosbouw

Liebherr maakt overslagmachines geschikt voor bosbouwtoepassingen

Datum: 16 september 2020
Laatst bijgewerkt: 16 september 2020
Door: Gert Vreemann
Met speciale opties maakt Liebherr overslagmachines geschikt voor de bosbouw. De fabrikant biedt hiervoor samen met fabrikant Westtech nieuw ontwikkelde giekoplossingen aan voor de LH 22 M tot en met de LH 35 Industry Litronic.

Liebherr rupsgraafmachine in bosbouwuitvoering

Overslagmachines zijn een prima vertrekpunt voor speciale bosbouwtoepassingen. Vanuit deze filosofie kunnen Liebherr-overslagmachines in de klasse LH 22 M tot en met de LH 35 Industry Litronic worden gecombineerd met verschillende uitrustingsvarianten en aanbouwdelen. Deze uitvoeringen zijn verkrijgbaar in combinatie met onder andere de cabine met de bekende hydraulische hoogteverstelling en kantelfunctie, het Liebherr Likufix-snelwisselsysteem en uiteraard vierpuntsafstempeling. Natuurlijk kan de cabine desgewenst worden voorzien van beschermkappen en ramen van gelaagd veiligheidsglas.

 

De varianten

Liebherr graafmachine in bosbouwuitvoering

Voor het werken met hoge bomen en dikke takken biedt Liebherr de telescopische tafel T 4000 van Westtech met Liebherr Likufix-snelwissel aan. Het gaat hier om een vier meter lange telescopische steel in combinatie met een Woodcracker CS510-kraan. Deze uitrusting op een LH 22 M Industry geeft een bereik van 16,50 meter bij een bedrijfsgewicht van circa 24 ton.

Voor het bereiken van ver weg gelegen bomen en struiken biedt Liebherr de Liebherr-steelverlenging in combinatie met Westtech Woodcracker C250 met lichtgewicht snijgereedschap. In deze combinatie heeft de LH 22 M Industry met de 2,25 meter lange steelverlenging een reikwijdte tot 13,80 meter bij een bedrijfsgewicht van circa 24 ton.

Voor dichterbij werken in zwaar hout is er de 24-tons LH 22 M Industry met een Westtech Woodcracker C350. Deze combinatie heeft een reikwijdte tot 11,80 meter. Hier kunnen grote, zware tools met kantelfuncties worden bevestigd. Met het Likufix-snelwisselsysteem is hier snel te switchen naar een sorteer- of houtgrijper voor het opruimen of het laden van containers en vrachtwagens.