CNH met Augmenta

CNH neemt Augmenta over

Datum: 16 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 16 maart 2023
Door: Gert Vreemann
CNH Industrial heeft bekend gemaakt dat het Augmenta Holdings wil overnemen. Augmenta Holdings was al een strategische partner van CNH Industrial. Met de overname haalt het concern de gewascameratechniek Sense and Act van Augmenta binnenboord. CNH ziet directe toepassingsmogelijkheden binnen zijn Raven Industries-precision farming-programma.
CNH neemt Augmenta over

Augmenta heeft intelligente gewascameratechniek ontwikkeld die tijdens het spuiten of kunstmest strooien het gewas scant en de meetwaarden direct plaatsspecifiek vertaalt in de kunstmestgift of spuitdosering, afgestemd op de ingestelde parameters. Augmenta werkt hiervoor met een gepatenteerde cameradetectietechniek, die tot veertig meter breed het veld scant op de gewastoestand. Augmenta ziet dit als een betere methode dan individuele aansturing op basis van sensoren. Het bedrijf heeft ook een bijbehorend platform waarin de gewasresultaten en plaatsspecifieke giften worden gemonitord, inclusief een voertuigvolgsysteem plus de bijbehorende financiƫle data.

CNH had sinds maart 2021 al 10,5 procent van de Augmenta-aandelen in handen. Als de overname wordt goedgekeurd, zal de overname nog in het eerste kwartaal van dit jaar plaatsvinden. Er is een bedrag van 110 miljoen dollar mee gemoeid.