takeuchi TB 335 R binnendraaier

Takeuchi TB335 R-binnendraaier

Datum: 12 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 12 januari 2023
Door: Gert Vreemann
Met de nieuwe 3,5-tons TB335 R zet Takeuchi een machine met een ruime cabine neer, die desondanks toch een binnendraaier is. De nieuweling kenmerkt zich daarnaast door een hoge stabiliteit tijdens de werkzaamheden en een goede bereikbaarheid van de servicepunten.

takeuchi TB 335 R binnendraaier

De cabine van de TB335 R is bijna net zo groot als de op zichzelf al erg ruime cabine van de conventionele TB235-2. Dat is knap, want vaak moet er vanwege de kortere achterkant worden ingeleverd op het gebied van cabineruimte.

bediening Takeuchi minigraafmachine

Ingestapt zie je meteen ook dat de machine is uitgerust met een 7-inch-touchscreen in combinatie met een jog-dial-knop op de armleuning. Verder heeft de machine opklapbare rijpedalen, airco (optioneel) en een DAB+-radio (inclusief handsfree bellen).

cabine takeuchi minigraafmachine

Voor het werken heeft Takeuchi het zwaartepunt zodanig gepositioneerd dat de machine toch stabiel aanvoelt, zodat het net is alsof je werkt met een TB235. De machine heeft op de meest complete uitvoering van dit type drie hydraulische functies in combinatie met standaard slangbreukbeveiliging.

Verder is de toegankelijkheid van alle servicepunten zoals je die van een Takeuchi gewend bent. De minigraver is uitgerust met veel kappen die je ver kunt openen, zodat je al het nodige onderhoud snel en gemakkelijk kunt uitvoeren.