slim

Slimme apparaten, zorg er goed voor

Datum: 17 augustus 2023
Laatst bijgewerkt: 17 augustus 2023
Door: Gerwin Otten
Weet jij eigenlijk wel hoeveel slimme apparaten er momenteel verbonden zijn met het internet in jouw bedrijf of thuis? Je zult versteld staan van het aantal! Van slimme thermostaten tot beveiligingscamera's, en van deurbellen tot kantoorapparatuur, de digitale wereld om ons heen groeit razendsnel.

Maar laten we eerlijk zijn, heb jij wel maatregelen genomen zodat ze veilig werken? Heb je ooit de standaard fabriekswachtwoorden van deze apparaten veranderd? En zorg je ervoor dat de nieuwste updates regelmatig worden geïnstalleerd om te voorkomen dat je gehackt wordt via een apparaat? Jouw digitale deurbel als ingang voor een hacker? Het kan helaas gebeuren.

Jouw digitale omgeving veilig houden begint bij al jouw slimme apparatuur in kaart te brengen. Onderstaande linkjes helpen je met tips en om een overzicht te krijgen van alle slimme apparaten die met het internet zijn verbonden. Loop een rondje door je bedrijf of woning met dit formulier en een pen of de smartphone in de hand. Voorkom dat je verrast wordt door ongenode digitale gasten.

Maak werk van basisveiligheid

Wist je dat maar liefst 1 op de 5 MKB'ers te maken krijgt met cybercrime? Dat zijn serieuze aantallen. Daarom nodigen we je van harte uit om een stapje verder te gaan met digitale veiligheid door deel te nemen aan ons initiatief Samen Digitaal Veilig. Met interessante video’s en uitgebreide checklists zet jij grote stappen om jouw digitale basisveiligheid te vergroten. Je kan ook met de ondernemerslijn of Gerwin Otten bellen voor meer informatie.

Hier zijn de links naar de website veiliginternetten.nl waar je de handige checklist vindt