Monterapparaatt Eijkelkamp

Oplossing voor niet geleverde apparatuur Eijkelkamp

Datum: 2 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 2 maart 2023
Door: Hans Verkerk
Vervoerders die met apparatuur van Eijkelkamp werken en nog niet de bestelde nieuwe apparatuur hebben, mogen tijdelijk nog met een papieren VDM werken. Dit is het resultaat van intensief overleg tussen Cumela en NVWA en RVO. Dit moet wel vooraf worden gemeld bij RVO.

Nu het rVDM sinds 1 maart verplicht is moeten alle vervoerders werken met een digitaal Vervoersbewijs Dierlijke Mest. Dit betekent dat ook de barcode van het rVDM digitaal is. De standaard apparatuur van Eijkelkamp voor het monsteren van drijfmest is echter voorzien van een Psion, die alleen barcodes van papier kan lezen en niet van een digitaal scherm.

Eijkelkamp heeft al zijn klanten hierover geïnformeerd en heeft twee oplossingen beschikbaar. Deze apparatuur is echter slecht leverbaar, waardoor Eijkelkamp niet in staat is geweest om alle bestellingen tijdig (in te kopen en) uit te leveren.

Tijdelijk papier
De afgelopen weken heeft Cumela intensief met de NVWA en RVO gesproken over een oplossing. Op de ochtend van 1 maart 2023 hebben we overeenstemming bereikt. Vervoerders die wel nieuwe apparatuur hebben besteld bij Eijkelkamp, maar die nog niet geleverd hebben gekregen, mogen tijdelijk nog met een papieren VDM rijden. Zij moeten zich melden bij RVO en daarbij ook aantonen dat ze apparatuur hebben besteld. In dat geval blijft voor hen het portaal bij RVO open om de gegevens van de VDM’s op de oude werkwijze in te dienen.

Je meldt je hiervoor zelf bij RVO, bij voorkeur digitaal, waarbij je relatiegegevens en bewijsmateriaal direct mee te sturen. Dat kan via Contactformulier (rvo.nl).

Je moet dit aantonen met een bewijs dat je wel apparatuur hebt besteld, wanneer dit was en wanneer je verwacht dat ze geleverd en geïnstalleerd zijn.