Stop, Diefstal, markeren, registreren

Wees alert: het diefstalseizoen breekt weer aan!

Datum: 27 maart 2022
Laatst bijgewerkt: 30 augustus 2022
Er staan weer drukke tijden voor de deur voor onze sector. De machines rollen de schuur uit het land op en de GPS-apparatuur is weer gemonteerd. Drukke dagen voor de sector, betekenen ook drukke dagen voor het dievengilde. Let dus extra goed op en houd je omgeving goed in de gaten. Ben je toch slachtoffer van diefstal? Doe aangifte bij de politie en meld het bij Cumela.

Jij weet als geen ander wanneer je iets verdachts ziet in je omgeving. Een auto die op een vreemd tijdstip of op een vreemde locatie stilstaat of verdachte personen op je erf, die hier geen duidelijke reden voor kunnen geven. “Vertrouw op je onderbuikgevoel, want jij kent de omgeving van haver tot gort. Als jij het verdacht vindt, dan is het vaak verdacht” zegt Gerwin Otten, bedrijvenadviseur en campagneleider van de Stop Diefstal campagne. 

Vertrouw op je onderbuikgevoel. Als jij het verdacht vindt, dan is het vaak verdacht!

Melden verdacht gedrag

Het is belangrijk om verdacht gedrag altijd te melden. Zie je verdachte personen of situaties? Maak een foto, let op persoonlijke kenmerken en het merk en type voertuig en bel dan de politie. Is het geen spoed, dan bel je naar 0900 8844. Bij heterdaad of spoed bel je direct 112. Breng ook collega’s of buurtgenoten op de hoogte, bijvoorbeeld via een buurtpreventie-app.

Inbraken gehalveerd door Stop Diefstal-campagne

In 2021 hebben we vanuit Cumela veel aandacht besteed aan het voorkomen van GPS-diefstallen. Tijdens onze ‘Stop Diefstal’ campagne riepen we op om apparatuur te registreren en te markeren met permanente labels met bedrijfsgegevens. Er zijn maar liefst 11.000 labels en 5.000 waarschuwingsstickers uitgeleverd. Het aantal inbraken in onze sector is inmiddels gehalveerd. Laten we ervoor zorgen dat de dieven het ook dit jaar lastig krijgen in Nederland.

Maak het dieven lastig!
Meld diefstallen bij Cumela

Wij vinden het belangrijk om inzicht te houden in het aantal diefstallen bij onze leden en de manier waarop deze diefstallen plaatsvinden. Hierover hebben wij nauw contact met politie. Doe daarom altijd aangifte van diefstal, maak melding bij je verzekering en informeer Gerwin Otten via [email protected] of bel 0622950713.

Cumela Verzekeringen

Gerwin Otten

Stafmedewerker Risicomanagement en Verzekeringstechniek