RDW registratie 2021

Ondergrens bulkregistratie kentekening verhoogd naar 200 voertuigen

Datum: 30 juni 2021
Laatst bijgewerkt: 30 juni 2021
Door: Hero Dijkema
De ondergrens voor het in bulk registreren van (land)bouwvoertuigen is vanaf 30 juni verhoogd van 25 naar minimaal 200 voertuigen. De meeste bulkaanvragen gingen over 25 - 50 voertuigen. In de praktijk betekent dit dat er nog maar weinig bedrijven een bulkaanvraag kunnen doen en dat ieder voertuig individueel aangevraagd moet worden.

Op 1 april werd het mogelijk om een bulkaanvraag te doen voor het registreren van (land)bouwvoertuigen. Hier waren we erg blij mee, omdat dit het aanvragen van grote aantallen (land)bouwvoertuigen sneller zou laten verlopen. Helaas loopt de afwikkeling van deze bulkaanvragen door de RDW minder voorspoedig dan verwacht. Er moet namelijk nog steeds door de RDW om aanvullende voertuiggegevens gevraagd worden bij de aanvrager. Hierdoor duurt het verwerken veel langer dan voorzien en zijn er nog maar weinig bulkaanvragen afgewikkeld.

Individuele aanvragen per voertuig
Heb je minder dan 200 (land)bouwvoertuigen te registreren, dan kun je vanaf 30 juni alleen nog individuele aanvragen doen via de website van de RDW. Sinds 21 juni moet je ook een foto van het voertuigidentificatienummer (VIN) meesturen.

Bij een individuele aanvraag betaal je per aanvraag/voertuig 18 euro via iDeal. Pas na betaling kun je het volgende voertuig registreren. We hebben de RDW gevraagd of het mogelijk is na de registratieaanvraag van alle voertuigen in één keer te betalen (bijvoorbeeld 360 euro voor 20 registratieaanvragen), maar dit blijkt niet te realiseren in het huidige aanvraagsysteem.

Met de juiste voertuiggegevens en het volledig invullen van het aanvraagformulier kan je individuele aanvraag snel afgehandeld worden. In ieder geval (veel) sneller dan tot nu toe bij de bulkaanvragen het geval was. Heb je wel voldoende machines om een bulkaanvraag te doen? Dan doe je er goed aan dit tijdig aan te vragen. Dit kan tot 1 november via deze link.