DOE-DAG

DOE-DAG voor opleiding agrarisch loonwerk

Datum: 14 februari 2020
Laatst bijgewerkt: 17 februari 2020
Door: Dick Klop
Hoe kun je de sector beter promoten dan door potentiële leerlingen te laten ervaren hoe het is om op de trekker, landbouwmachine of vrachtwagen te zitten. Dat is dan ook wat er gebeurt op de DOE-DAG voor de opleiding agrarisch loonwerk, georganiseerd door Curio Opleidingen Breda, op 18 april.

Voor de tweede keer houdt de opleiding voor Agrarisch Loonwerk, van Curio Opleidingen Breda, een DOE-DAG in samenwerking met rijschoolhouder W. Luijten uit Wouw. Op deze DOE-DAG kunnen belangstellenden zelf ervaren hoe het is om met trekkers, landbouwmachines en dergelijke te werken. Ook kunnen ze ervaren hoe RTK-GPS werkt. Dat alles gebeurt op het terrein tegenover de school, aan de Frankenthalerstraat 15, waar gewerkt kan worden met genoemde apparatuur.

Omdat er steeds meer vrachtwagens in de loonwerksector komen, neemt de rijschoolhouder zijn les-vrachtwagens mee. Ook hier kan mee proefgereden worden, mits een autorijbewijs overlegd kan worden. Daar stopt het niet, want loonwerk is vooral heel veelzijdig werk. Heftruck, verreiker, (mini-)shovel zijn ook machines waar een loonbedrijf mee werkt, daarom vind je deze machines ook op de DOE-DAG en is het mogelijk om dat te ervaren.

Samen met het bedrijfsleven, de loonwerkers, willen we deze dag tot een succes maken en de sector promoten. Hopelijk levert dat weer de nodige mensen op voor de sector. We hebben immers continu “handige” handjes nodig die passie hebben voor het mooie beroep van loonwerker.

Meer informatie is te vinden op de site van www.ikbenloonwerker.nl of www.ikbentransport.nl