Thema - Verkeer en Vervoer

Cumela boekt successen in verkeersdossier Zuid-Holland

Datum: 13 oktober 2020
Laatst bijgewerkt: 13 oktober 2020
Door: Kim van der Gaag
Een belangrijk streven van Cumela is het open houden van wegen voor (land)bouwverkeer en dat werpt zijn vruchten af. Zo lukte het om in Zuid-Holland, dankzij regionale inbreng, een succes te boeken. "Het bewijst dat wegbeheerders onze inbreng serieus nemen", zegt Kim van der Graag, onze bedrijvenadviseur in deze regio.

"Vijf van de vijf wensen die we samen met LTO opstelden zijn onvoorwaardelijk vrijgegeven", zegt Kim. "Een mooie prestatie, maar het bewijst ook dat onze inbreng serieus genomen wordt." Het zit niet altijd mee in de verkeersdossiers en juist daarom is dit een hele mooie opsteker. 

Het gaat hier om de rotonde N487/A29, waar de gemeente Hoeksche Waard en de provincie Zuid-Holland bij betrokken waren. Daarvoor vroegen bestuursleden Arjan Breure en verkeersvertegenwoordiger Dick Klok om diverse zaken die zouden helpen belemmeringen voor het landbouwverkeer te voorkomen. Zo werd bijvoorbeeld gevraagd om de werkzaamheden niet tijdens de oogstmaanden augustus en september uit te voeren en de bereikbaarheid tijdens weekend en nacht bij wegafsluitingen. Er werden in totaal vijf wensen geuit die allemaal overgenomen werden. 

"Het bewijst ook dat de regionale activiteiten in het ‘verkeersdossier Zuid-Holland’ door leden en de verkeersvertegenwoordiger zijn vruchten afwerpt!", zegt Kim. Die hoopt dat ook andere wegbeheerders een voorbeeld gaan nemen aan dit voorbeeld, waarbij het door goed overleg en naar elkaar luisteren gelukt is de overlast bij werkzaamheden tot het minimale te beperken.

Kwaliteitsnetwerk landbouwverkeer
Lang niet overal lukt het om dit soort successen te boeken, maar Cumela blijft zich sterk maken voor het open houden van wegen en een goede doorstroming van landbouwverkeer. Een ander succes kon eerder in Zeeland behaald worden waar gewerkt wordt aan een kwaliteitsnetwerk landbouwverkeer en er zelfs geld uit het Plattelandsontwikkelingsprogramma ingezet wordt om de infrastructuur aan te pakken.  

Lees hier het verhaal terug over een goede belangenbehartiging