werkbezoek adema

Minister Adema en ChristenUnie Friesland op bezoek bij Cumela

Datum: 22 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 22 februari 2023
Zaterdag 18 februari vond een werkbezoek plaats van minister Piet Adema, 1e Kamer lijsttrekker Tineke Huizinga en ChristenUnie Fryslân bij Luimstra BV in Surhuizum en het afdelingsbestuur van Cumela Friesland. Vanwege de aftrap van de verkiezingscampagne voor provincie en waterschap wilden de mensen van de ChristenUnie graag in gesprek met Cumela over de enorme uitdagingen die de sector op dit moment bezighouden.

Afdelingsvoorzitter Stefan Speelman en bedrijvenadviseur Simon Broekstra vertelden over het belang van de cumelasector in de provincie. Vervolgens gingen beleidsmedewerkers Gerben Zijlstra en Hans Verkerk in op de uitdagingen en op het gebied van stikstof, energie, omgevingsbeleid, derogatie en mestwetgeving.

Veel indruk maakten de persoonlijke ondernemersverhalen over keuzes die op dit moment spelen om zich voor te bereiden op de toekomst. De boodschap aan de minister en de partij was dat we vooral behoefte hebben aan duidelijke en consistente keuzes voor een toekomstbestendige sector en dat de cumelasector hierbij niet mag worden vergeten.

We zijn trots op de cumelasector en ondernemers. De sector blijft in beweging en dat biedt zeker ook nieuwe kansen voor cumelabedrijven door samenwerkingen aan te gaan of door te specialiseren. We vragen de overheid om te werken aan vertrouwen en constructief met ons in gesprek te gaan. De ochtend werd afgesloten met een mooie presentatie van Luimstra en een korte rondgang over het bedrijf. We kijken terug op een nuttig bezoek.