Storl

Meld je tot 31 maart aan voor ophalen restanten gewasbeschermingsmiddelen

Datum: 20 maart 2024
Laatst bijgewerkt: 21 maart 2024
Door: Maurice Steinbusch
Heb je resten gewasbeschermingsmiddel, dan biedt STORL de mogelijkheid om die kosteloos af te voeren, mits je ze voor 31 maart 2024 aanmeldt. Maak hiervoor een account aan op STORL en geef aan hoeveel resten je wilt afvoeren.

Tot 50 kg gewasbeschermingsmiddel (in een verpakkingsgrootte van maximaal 25 kg) voert STORL kosteloos voor je af. Wil je meer gewasbeschermingsmiddel inleveren, dan kan STORL dat ook faciliteren. Maak gebruik van deze mogelijkheid door uiterlijk 31 maart 2024 een account aan te maken bij STORL en de in te leveren restanten aan te melden. De volgende inzameling van resten is pas weer in 2026, dus schrijf je snel in. Detailinformatie en contactpersonen vind je via deze link .

Cumela en STORL

De stichting STORL is een samenwerkingsverband van CropLifeNL, LTO Nederland, Agrodis en Cumela. Cumela vindt het belangrijk dat restanten gewasbeschermingsmiddelen en lege schone verpakkingen verantwoord uit de markt worden gehaald. Daarom zijn we in 2023 toegetreden tot de stichting STORL. STORL is toen gestart met het inzamelen van lege, geschoonde verpakkingen. Vanaf dit jaar neemt STORL ook restanten gewasbeschermingsmiddelen in.