mc connel maaiarm voor compacte wiellader

McConnel-armmaaier voor compacte wielladers

Datum: 9 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 9 februari 2023
Door: Gert Vreemann
Fabrikant McConnel introduceert samen met importeur Dabekausen een armmaaier voor opbouw op compacte wielladers. Deze armmaaier is leverbaar met reikwijdtes van 3,40 of 4,30 meter en is uitgevoerd met een hydraulische links-rechts-armdraaiing en mechanische 180-graden-werktuigdraaiing. De productie is al opgestart.
mc connel maaiarm voor compacte wiellader

Vanwege het almaar breder wordende aanbod aan compacte wielladers op de Nederlandse markt ziet Dabekausen de laatste jaren een stijgende vraag naar professionele armmaaiers voor opbouw op dit type werktuigdrager. Vooral de professionele gebruiker die hagen snoeit, ziet al geruime tijd de voordelen van het werken met een shovel-armmaaiercombinatie.

Jarenlang heeft Dabekausen aanpassingen aan de door McConnel geleverde machines zelf gedaan om ze geschikt te maken voor aanbouw aan compacte wielladers. Machines werden daarvoor uit elkaar gehaald en diverse speciale aanpassingen werden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Vanwege de uniformiteit in de productie en om de kwaliteit op hoog niveau te behouden, heeft Dabekausen de productie van de hydraulische draaiing in eigen hand genomen. McConnel levert de complete armdelen, ventielenblokken en de elektrisch-proportionele besturingsunit. Dabekausen monteert die delen op de  in eigen huis ontwikkelde hydraulische links-rechts-onderbouw.

mc connel adaptor voor maaiarm aan compacte wiellader

Standaard worden de machines geleverd met een mechanische 180-graden-werktuigdraaiing, waarbij het tevens mogelijk is om het werktuig onder een hoek van vijftien graden naar voren te laten werken, zowel bij rechts als bij links werken. Deze eigenschap is ideaal bij het werken met een werktuigendrager, waar de cabine kort op de armmaaier zit.

De klant kan kiezen op welke shovel het geheel wordt opgebouwd. De opbouw naar klantwens kan  in de werkplaats bij Dabekausen gebeuren of lokaal bij de dealer. Na een succesvolle presentatie in januari is de productie van de eerste serie machines inmiddels opgestart.