bermen en obstakels maaien

Marktconsultatie over verwerking bermgras

Datum: 27 mei 2020
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2020
Door: Nico Willemsen
Rijkswaterstaat onderzoekt hoe ze bermgras beter tot waarde kunnen maken. Het gaat dan in eerste instantie om het verzamelen van het gras en eventueel het verwerken tot half fabrikaat. Tot 12 juni kunnen vragen worden gesteld en kunnen bedrijven suggesties doen. Vrijdag 29 mei is er een webinar over dit onderwerp.

Rijkswaterstaat is een marktconsultatie gestart over het verwerken van bermgras. Ze wil met partijen in gesprek die normaal het bermgras maaien en verzamelen. Doel van het programma is om op structurele basis (berm)gras in een aantal regio’s van ons land op te slaan respectievelijk een deel daarvan te  laten bewerken tot fijne en ultrafijne grasvezels. RWS overweegt een tweetal tenders (inkoopsporen) in de markt te zetten:

1.    Opslag van (berm)gras in balen en kuilen + voorbewerking van de balen naar halffabricaat.
2.    Verwerking van het halffabricaat tot fijne & ultrafijne grasvezels + opslag ervan.

Graag gaat RWS met Cumelaleden in gesprek hierover.

- Welke inzichten en ervaring ben je bereid met RWS te delen?
- Welke mogelijkheden zie je voor jezelf als partner?
- Zijn de bedachte twee inkoopsporen juist of is één inkoopspoor beter?
- Wat is de gewenste contractvorm?

De marktconsultatie is bedoeld om bij de aanbesteding rekening te houden met de kennis vanuit de markt. Rijkswaterstaat komt daarvoor graag in contact met bedrijven uit de cumelasector omdat zij veel technisch inzicht hebben en veel ervaring hebben met het verwerken van bermgras. Deelname aan een marktconsultatie is geen garantie voor werk, maar vergroot wel de kans dat de cumelasector partner wordt van dit initiatief. Via Tenderned (referentienummer AT/2020/13) kunnen tot 12 juni schriftelijk vragen en suggesties worden ingediend. Aanstaande vrijdag 29 mei is er in een interactief webinar gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanmelden uiterlijk donderdag 28 mei.

Tenderned & Webinar 29 mei
Op TenderNed is een tweetal documenten geplaatst. Zie  https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/195924;section=0   Meer informatie ook in de bijlagen bij dit bericht.
Geïnteresseerden kunnen naar aanleiding van deze documenten zich via het tabblad ‘Berichten’  aanmelden voor een interactief Webinar dat zal worden gehouden op vrijdag 29 mei a.s. Aanmeldingen voor deelname aan dit webinar dienen uiterlijk op donderdag 28 mei a.s. binnen te zijn. Tijdens dit webinar is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Ook na afloop en los van het webinar kunnen stakeholders schriftelijk vragen en suggesties bij RWS indienen. Hiervoor is het dus niet noodzakelijk om aan het webinar deel te nemen. Deze vragen en suggesties worden vertrouwelijk behandeld en worden uitdrukkelijk niet met derden gedeeld. 

Niet-inhoudelijke vragen en aanmelding:
Mochten geïnteresseerden vóór vrijdag 29 mei a.s. met dringende – niet-inhoudelijke – vragen zitten omtrent deze Marktconsultatie of het webinar, dan kunnen zij zich daarmee wenden tot Freek den Boer: [email protected] (06 11 52 69 34). Als je nog geen of onvoldoende ervaring met TenderNed hebt en deel wilt nemen aan het webinar, kun je je ook via email aanmelden bij Freek den Boer. Ook via deze weg is de deadline donderdag 28 mei a.s.