Machinistenkampioenschap 2023

Machinistenkampioenschap groot succes!

Datum: 26 april 2023
Laatst bijgewerkt: 26 april 2023
Door: Marije van Beurden
Het tweejaarlijkse machinistenkampioenschap trok zaterdag 22 april vele honderden belangstellenden. Op het terrein van cumelabedrijf KoreNet B.V. in Groot-Ammers konden belangstellenden, toekomstige en huidige machinisten terecht bij kranen in allerlei vormen en maten en waren er diverse activiteiten voor jong en oud.

Tijdens het machinistenkampioenschap afgelopen zaterdag waren er verschillende behendigheidswedstrijden voor scholieren en volwassenen (18+). Met een sorteergrijper tennisballetjes oppakken en deze in een regenpijp laten vallen die als knikkergoot dient. Je moet het maar kunnen. Als dit is was gelukt dan mocht je met behulp van een kraan een ijzeren ring langs een onder stroom staande zenuwbaan sturen. Wie hem raakt is af. Ouderwetse kinderspellen voor echte vakmannen. Dat was het motto.

Daarnaast presenteerden bedrijven uit de regio meer dan 100 machines om de toekomstige generatie kennis te laten maken met de sector Groen, Grond en Infra.

Machinistenkampioenschap 2023
Jeugd

Voor jongeren was het op het evenemententerrein voldoende te beleven. Voor de allerkleinste was er een zandbak, traptrekker parcours en een springkussen. Voor de jeugd was er de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren machinisten te draaien en voor de jeugd van 12 jaar en ouder was er een behendigheidswedstijd waarbij ze bijvoorbeeld met vacuümpomp lege colaflessen mochten opzuigen en aan de andere kant van het vlak mochten neerzetten.

Machinistenkampioenschap 2023
Kampioenschap

55 machinisten uit de regio streden om de titel: De beste machinist van 2023. Wim Beukers heeft deze strijd gewonnen. De tweede plaats was voor Ries Rietveld en Theus de Bruin ging er met de derde prijs van door.

Organisatie

De organisatie van dit event is al 15 jaar in handen van cumelabedrijven W.H. De Kreij uit Schelluinen, De Kuiper Infrabouw uit Hardinxveld-Giessendam en Korevaar uit Langerak. Met dit event hopen de bedrijven in te spelen op hun personeelstekorten en medewerkers te werven voor nu en de toekomst.
Marije van Beurden, beleidsmedewerker onderwijs: 'De machinistenkampioenschap is een prachtig evenement waar jong en oud op een laagdrempelige manier kennismaken met onze sector. We zijn trots op de ondernemers al jaren veel tijd en energie steken in de organisatie hiervan.'