liebherr

Liebherr bouwt fabrieksmatig op maat

Datum: 30 juni 2022
Laatst bijgewerkt: 30 juni 2022
Door: Gert Vreemann
Al tijden bouw Liebherr in zijn fabriek in Colmar rupsgraafmachines op wens van de klant. Maar voor speciale uitvoeringen gebeurt dit altijd achteraf en op verschillende plaatsen. Nu is er Colmar een speciaal Liebherr application center dat de machines direct op wens opbouwt en ook voorziet van een CE keur.

Met de opzet van dit speciale Application Center is al in 2020 gestart door voor heel veel verschillende uitvoeringen te analyseren aan welke eisen en wensen ze moesten voldoen. Het gaat dan bijvoorbeeld om overslagmachines, machines die in de sloop werken of met een sorteergrijper worden ingezet.

Alle wensen voor deze machines zijn door de specialisten uit de fabriek gebruikt om vast te stellen hoe de wens van een klant zo goed mogelijk in een machine verwerkt kan worden. Dus inclusief bijvoorbeeld de nodige sterkteberekeningen en het voldoen aan de lokale veiligheids- en milieueisen. Dit is uitgewerkt in aanpassingen aan de machine die nu direct bij de bouw gedaan kunnen worden. Daarbij is de fabriek zo ingericht dat deze machines direct vanaf de band het application center ingaan en volgens klantenwens worden opgebouwd. Dit scheelt tijd en geeft zekerheid dat de machine altijd aan de CE keur voldoet.

 Liebherr1
 Liebherr2
 Liebherr 3