Kramp, ledenvergadering

Kramp: 'Loonwerkersmarkt verandert'

Datum: 9 december 2022
Laatst bijgewerkt: 9 december 2022
Door: Herma van den Pol
"De loonwerkersmarkt verandert", zegt Niels van 't Veer, Field Sales manager bij Kramp. Die verandering heeft ook gevolgen voor de koers van Kramp, het familiebedrijf voor agrarische onderdelen. Zo geeft Van 't Veer aan dat een loonwerker, in overleg met de dealer en onder voorwaarden, direct aankopen bij ze kan doen.

Over 2022 ligt voor Kramp alles op koers om een nieuwe groei in de omzet te realiseren. "Geen verdubbelingen, maar een gezonde groei", zegt Reinier Slöetjes, commercieel directeur bij Kramp. "En dat past bij Kramp." Om die groei vast te kunnen houden is het wel nodig om in beweging te blijven. 

Wat doe je bijvoorbeeld met de onderdelen in de regio Oekraïne en Wit-Rusland. "Mens en veiligheid staan op één bij ons. Wij doen wat we kunnen", zegt Slöetjes. Over wat de toekomst brengt kan de commercieel directeur niks zeggen. "Wel heeft wat er in de regio speelt ons vanaf dag één geraakt." 

Veranderingen
Dichterbij huis spelen minder heftige zaken. Daar is het vooral aanpassen om goed in de markt te blijven. "Zo krijgen grondverzet en tuin en park een plaats naast het agri", zegt Van 't Veer. "Wat betekent dat we bijvoorbeeld online ervoor gaan zorgen dat ze niet meer op een pagina komen met een mooie trekker, maar iets zien wat bij hun sector past." Ook gaat Kramp kijken of je bijvoorbeeld bij het zoeken van bijvoorbeeld een handschoen minder, maar wel betere opties krijgt. 

Iets anders wat Van 't Veer aanhaalt is de loonwerkersmarkt die aan het veranderen. Zo groeit de behoefte aan ondersteuning en specialistische kennis. "In overleg met de dealer en onder voorwaarden, direct aankopen bij ons doen is mogelijk voor loonwerkers", zegt Van 't Veer. "Dan is bijvoorbeeld een eis dat je beschikt over een afhaalpunt. Ook omzet speelt een rol." Zo blijft Kramp zijn best doen om zo goed mogelijk bij de klant aan te sluiten.