Andre de Groot

Kandidaten verkiezingen 15 maart: André de Groot (VVD)

Datum: 7 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 13 maart 2023
Door: Herma van den Pol
Voor Grondig gingen we in gesprek met diverse kandidaten voor de Provinciale Staten en de waterschappen. In aanloop naar 15 maart delen we de interviews online. Je vindt ze allemaal terug in Grondig 2 bij onze Cumela-peilstok. In dit artikel André de Groot voor de VVD waterschap Rijn en IJssel: ‘Gewoon het gezonde verstand gebruiken’.

Wie? André de Groot

Wat? Waterschapsverkiezingen

Waar? Nummer 2, VVD, waterschap Rijn en IJssel

Connectie? Werkt samen met een aantal loonwerkers en doet mee aan Groene Weide Meststoffen

Belangrijkste speerpunten: Het bindend maken van adviezen van waterschappen

“Ik stel me verkiesbaar omdat geborgd onder druk staat in het algemeen bestuur van het waterschap. Degenen met de meeste grond moeten hun zegje kunnen doen. Ik sta daarvoor op”, aldus André de Groot.

Hij melkt in het dagelijks leven 120 koeien en heeft een stukje akkerbouw bij het bedrijf. Hij werkt onder meer via de Groene Weide Meststoffen samen met Loon- en Grondverzetbedrijf Groot Zevert. “Ik koos voor mijn kandidaatstelling de VVD, omdat het echt een ondernemerspartij is die voor je klaarstaat. De partij wil investeren in de toekomst en draagt de landbouw een warm hart toe. Er zitten zowel landelijk, provinciaal als op waterschapsniveau goede mensen uit de landbouw.

Lokaal houden we het motto aan: gewoon het gezonde verstand gebruiken, doen wat er nodig is en niet meer. Daar hoort nadenken over de haalbaarheid bij en de vraag: kan het zonder de lasten te verzwaren en zonder extra beleid? Ik ben een agrariër en kom op voor mijn collega’s. Ik kan hier het verschil maken, omdat ik een groot netwerk heb op alle niveaus en men wil luisteren naar het geluid van een agrariër. Dat lukt nog beter als we het samen gaan doen. Versterk elkaar en kat elkaar niet af.

Waar ik me voor ga inzetten, is het bindend maken van adviezen van waterschappen. Dat kan in mijn ogen nog beter. We zijn het afvoerputje van Europa, met de uitdaging om water vast te houden. Daar horen vragen bij als: waar zetten we woningen neer? Hier denken we nog te weinig over na. En hoe gaan we bijvoorbeeld om met Jacobskruiskruid, giftig voor mens en dier, en berenklauw, die door uitgesteld maaibeleid overal woekert? Ik raad ondernemers aan om 15 maart te kiezen voor een partij die ondernemend is en een goede toekomstvisie heeft.”