John Deere 5 M trekker

John Deere vernieuwt 5M-serie

Datum: 21 maart 2024
Laatst bijgewerkt: 21 maart 2024
Door: Gert Vreemann
Nieuwe PowrQuadPlus- en Powr8-transmissies en een geïntegreerd AutoTrac-scherm zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe John Deere 5M-serie. De fabrikant heeft daarbij de serie naar boven toe uitgebreid met de 99 kW (135 pk) sterke 5130 M.
John Deere 5 M trekker

De trekkers zijn uitgerust met de nieuwe PowrQuadPlus- of de bekende Powr8-transmissie. Bij de PowrQuadPlus schakel je de vier versnellingen nu met een drukknop op de versnellingspook. Je hoeft het koppelingspedaal dus niet meer te bedienen. De trekker kan ook in EcoShift-functie worden ingezet, met een laag motortoerental tot 40 km/u. De Powr8 werk net zoals bij de zwaardere series.

John Deere 5 M trekker dashboard

Het automatische stuursysteem AutoTrac is ook al bekend van de 6M-serie. Op het display in het dashboard zijn nu de positie van de trekker en de rechte A-B-lijn te zien. Een upgrade naar geavanceerdere geleidingsfunctionaliteiten met een universeel G5-display is mogelijk.

Verder geeft John Deere aan dat de trekker met 4,10 meter een krappe draaicirkel heeft. In combinatie met de lage motorkap en het grote dakraam is de trekker hierdoor extra geschikt voor voorladerwerkzaamheden. Het Expert Alerts-voertuigvolgsysteem is ook leverbaar op deze serie.

De 5M-serie bestaat nu uit de modellen 5075, 5095, 5105, 5120 en dus de nieuwe 5130, waarbij het getal achter de 5 in de typeaanduiding het nominale motorvermogen in pk’s aangeeft.