Ziekteverzuim

Houd grip op je verzuim in onzekere tijden

Datum: 26 oktober 2022
Laatst bijgewerkt: 26 oktober 2022
De energiecrisis, stikstofcrisis en personeelstekorten houden ondernemend Nederland flink bezig. Ook ondernemers in agrarisch en groen. Het zou zomaar kunnen dat je daardoor minder aandacht hebt voor zaken als het verzuim in je bedrijf en de inzetbaarheid van je medewerkers. Terwijl het juist nú zaak is om dit niet uit het oog te verliezen.
Steeds meer verzuim

Het verzuim stijgt op dit moment in heel Nederland, ook in de agrarische en groene sector. Goed om te weten dat Stigas er is om werkgevers in de sector te ontzorgen in hun verantwoordelijkheden rondom verzuim en arbeidsomstandigheden. Marilous Chaillet werkt voor Stigas als medisch adviseur en bedrijfsarts. “Ik zie dat bedrijven steeds meer moeite hebben om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en te houden. Gevolg is dat de kans op verzuim toeneemt. Een goed team is immers essentieel voor de toekomst. Ondernemers zijn op zoek naar oplossingen om verzuim te voorkomen en personeel inzetbaar te houden. Ik zie het als mijn belangrijkste taak, samen met mijn collega’s, om ondernemers hierbij te ondersteunen. Voor ondernemers geeft dit rust en een stukje zekerheid in deze onzekere tijden.”

Stigas
Stigas heeft aandacht voor preventie

“Als je je verzuimbegeleiding door Stigas laat verzorgen heeft dat meerdere voordelen”, vervolgt Marilous. “Binnen twee dagen start de begeleiding van je zieke medewerker. Je hebt dan als bedrijf één vaste contactpersoon die de taal spreekt van jouw sector. Ook ondersteunen we je met preventieve oplossingen bij het voorkomen van verzuim. En tegenover een uiterst aantrekkelijk tarief staat het meest complete pakket. Je ontvangt dus geen aanvullende facturen.” 

Heb je vragen over je verzuimbegeleiding? 

Neem dan contact op met je verzekeringsadviseur van Cumela Verzekeringen óf met onze verzuimspecialisten via (033) 247 49 65 of [email protected]

Klanten van Cumela Verzekeringen kunnen kiezen voor verzuimbegeleiding door ArboNed, HCS en sinds 1 januari 2022 ook voor Stigas.  Wij adviseren je hier graag over!