Mark Overeijnder (links) en Ralph de Hart (rechts) tekenen samenwerkingsverklaring.jpg

Cumela Verzekeringen gaat samenwerken met Stigas

Datum: 20 oktober 2021
Laatst bijgewerkt: 20 oktober 2021
Door: Marcel Elferink
Vanaf 1 januari 2022 kunnen klanten van Cumela Verzekeringen kiezen voor verzuimbegeleiding door Stigas. Cumela Verzekeringen werkt al samen met arbodiensten ArboNed en HCS en voegt Stigas hier als derde arbodienst aan toe. De samenwerking is aangegaan op basis van gezamenlijke belangen: sectorspecialisatie, persoonlijk contact en korte lijnen.

Cumela Verzekeringen, onderdeel van brancheorganisatie Cumela, is dé specialist op het gebied van verzekeringen in de cumelasector. Stigas is het instituut op het gebied van gezond en veilig werken en verzuimpreventie in de agrarische en groene sector. De partijen werken al jaren samen in de groen, grond en infrasector op het gebied van preventie. Nu Stigas ook verzuimbegeleiding gaat aanbieden, lag een samenwerking daarom voor de hand.

Stigas gaat Cumela Verzekeringen en haar verzekerden ondersteunen met een totaalpakket op het gebied van preventie, re-integratie en verzuimbegeleiding. “Wij willen een bijdrage leveren aan het reduceren van verzuim bij cumelabedrijven en het verhogen van de inzetbaarheid van medewerkers” aldus Mark Overeijnder, manager klantrelaties bij Stigas.

“De visie van Stigas sluit naadloos aan bij die van Cumela” aldus Ralph de Hart, directeur van Cumela Verzekeringen. “We verwachten veel van de samenwerking op het gebied van verzuimbegeleiding bij ziekte, maar ook zeker op het gebied van preventie: het voorkomen van uitval door ziekte. We zijn blij met Stigas als nieuw aangesloten arbodienst. Voor onze klanten betekent dit nog meer keuze bij het kiezen van een arbodienst.”