Thema Milieu en Omgeving

Gratis e-learning Veiligheid, regelgeving en milieu en meer….

Datum: 22 februari 2022
Laatst bijgewerkt: 22 februari 2022
Door: Corina van Zoest-Meester
Bij vakmanschap hoort dat je ook veilig werkt en weet wat de regels zijn. We weten dat allemaal, maar het verwatert zo snel. Daarom is het goed dat er een e-learning is waarmee je op een makkelijke manier je kennis weer op peil brengt en bedenkt wat veilig werken voor jou en je medewerkers betekent.

Cumela is momenteel betrokken bij het ontwikkelen van allerlei e-learnings vanuit sociale partners en de BTG. E-learnings zijn videofilms waarin alles over een onderwerp wordt uitgelegd. Een soort cursus die je op je eigen tijd kunt volgen. Maar die je bijvoorbeeld ook collectief kunt volgen tijdens een personeelsbijeenkomst. Ze worden gebruikt in het onderwijs voor onze sector, maar je kunt ze ook inzetten om personeelsleden kennis bij te brengen.

Het voordeel van een e-learning is dat je de kennis bij de hand hebt en kunt bekijken als het jou uitkomt. Je kunt het alleen bekijken, maar nog beter is om de onderwerpen samen met collega’s te bekijken en te bespreken. Er ontstaat dan vanzelf discussie over hoe jullie zelf het werk uitvoeren en of dat beter en veiliger kan.

Gratis 
Ondernemers en medewerkers van bedrijven die de cao groen, grond en infrastructuur toepassen kunnen gratis gebruik maken van de kennisbank die in de vorm van e-learnings gemaakt is voor het onderwijs en bedrijfsleven. De e-learning Veiligheid, regelgeving en milieu is één van de gratis e-learnings. Specifiek gemaakt voor de sector GGI waardoor de tekst en voorbeelden herkenbaar en direct toepasbaar zijn.

Regel je account
Iedereen in de sector kan bij deze kennisbank een account aanmaken en heeft dan toegang tot alle e-learnings. Maak dus een account aan om actuele en praktische kennis op te doen over heel veel onderwerpen die je tegenkomt in het dagelijkse werk. Bijvoorbeeld kennis en inzicht over de bodem, onderhoud machines, mestgassen, verkeer, rioleringen enz. Er staan nu 11 e-learnings over de meest uiteenlopende onderwerpen op https://ggi.agriholland.nl/ . Super materiaal om de kennis en inzicht uit te breiden van jezelf, maar zeker ook van je medewerkers. Grijp deze kans en ontwikkel kennis.