Rentric

Frisian Motors begint verhuurtak

Datum: 27 november 2020
Laatst bijgewerkt: 27 november 2020
Door:
Rentric, zo heet de dochteronderneming van fabrikant Frisian Motors waaronder de nieuwe verhuurtak van hun elektrische voertuigen valt. Het bedrijf profileert zich als het duurzame alternatief voor gators en site-carriers die nog werken op fossiele brandstoffen.

Huuraanvragen
Als gevolg van veel huuraanvragen van klanten of externe partijen bij Frisian Motors is Rentric in het leven geroepen. Volgens het bedrijf vraagt de verhuurmarkt steeds vaker om stille en milieuvriendelijke varianten van gators en site-carriers die wel dezelfde trekkracht en weg toelating hebben.

Werkvoetuigen
Rentric biedt op hun site twee werkvoertuigen te huur aan. De Leffert FM-50 met twee zitplaatsen en de Leffert FM-80 met vier zitplaatsen. Deze kleine werkvoertuigen worden allebei honderd procent elektrisch aangedreven en hebben een oplaadtijd van om en nabij acht uur. De FM-50 behaalt een snelheid van 50 kilometer per uur en de FM-80 een snelheid van 60 kilometer per uur.

Recreatie Vakbeurs
De Recreatie Vakbeurs waarbij Frisian Motors aanwezig zou zijn heeft vanwege oplopende coronabesmettingen niet plaats kunnen vinden. Op dit moment wordt er gesproken over een uitstel van deze beurs tot eind 2021. Frisian Motors laat weten bij doorgang van de Recreatie Vakbeurs aanwezig te zijn.