groenbeurs hardenberg

Fotoreportage: De Groene Sector Vakbeurs groeit door

Datum: 25 januari 2024
Laatst bijgewerkt: 26 januari 2024
Door: Gert Vreemann
De 24e editie van De Groene Sector Vakbeurs in de Evenementenhal Hardenberg werd bezocht door 16.500 bezoekers. Dat zijn er circa 250 meer dan vorig jaar. Ook het aantal exposanten nam toe, naar 320, waardoor de vakbeurs werd uitgebreid van zeven naar acht beurshallen. De organisatie onderzoekt de mogelijkheid van een tweede beurs in Gorinchem.

Al tijdens de beurs schreef zestig procent van de exposanten zich in voor de 2025-editie. Dat zegt iets over de populariteit. Ook haalde dit evenement dit jaar het filenieuws. Als je de files en de poortjes had gehad, viel het echter best mee met die drukte. Toch is een logische vervolgstap aangekondigd, en wel een mogelijke editie in Gorinchem naast de huidige beurs in Hardenberg.

Via een enquête en een informatiebijeenkomst op de beurs zijn de ideeën van een tweede De Groene Sector Vakbeurs in de Evenementenhal Gorinchem voor begin februari 2025 gepresenteerd. De 2025-editie van de beurs in Hardenberg is traditiegetrouw gepland op 8, 9 en 10 januari.

Tijdens de beurs waren weer tal van wedstrijden bij te wonen en vonden diverse uitreikingen plaats. Husqvarna mocht in de categorie Tuin en Park Mechanisatie de prijs in ontvangst nemen voor zijn Power Ascender. Bera BV won met de innovatie WaterUps de eerste prijs in de categorie Groene Inrichting. Enkele zaken die we tijdens onze rondgang tegenkwamen, hebben we er even uitgelicht.

groenbeurs hardenberg