DRT foto

Eerste spotsprayer op driftarme techniekenlijst

Datum: 20 maart 2024
Laatst bijgewerkt: 22 maart 2024
Door: Maurice Steinbusch
De Technische Commissie Techniekbeoordeling heeft afgelopen week de Ecorobotix ARA High Precision Spot Sprayer 1.0 op de DRT-lijst opgenomen als 95% driftreducerend.

De 95%-klasse geldt in combinatie met:

  • spuitdoppen Euspray IC1X502 (tophoek 25° en maximale spuitdruk 2,0 bar) of; 
  • spuitdoppen Euspray IC1012 (tophoek 25° en maximale spuitdruk 2,5 bar) of; 
  • spuitdoppen met een maximale tophoek van 25° en ten minste druppelgrootte M. 

Overige instellingen / randvoorwaarden zijn een maximale hoogte van 30 cm tussen spuitdoppen en grond of gewas, een metalen kap met flexibele kunststof gordijnen aan voor- en achterkant en kunststof gordijnen aan beide zijkanten, een minimale afstand tussen alle (flexibele) gordijnen en grond of gewas en een maximale rijsnelheid van 8 km/uur. 
Deze spuittechniek met indeling in DRT-klasse 95% staat in tabel 1 van de DRT-lijst.

Andere website voor berichtgeving over toegelaten techniek

De Technische Commissie Techniekbeoordeling past de DRT-lijst regelmatig aan. Ook komen er steeds nieuw toegelaten technieken bij. Via de Ondernemerslijn krijgen we veel vragen over de vindplaats van de lijsten met driftreducerende technieken en spuitdoppen. In dit bericht vind je daarom de link naar deze lijsten. Sla ‘m op in je favorieten, zodat je altijd up-to-date bent. 

Waarom een link en niet de lijsten zelf?
  • De Technische Commissie Techniekbeoordeling past de lijsten regelmatig aan. Voor die aanpassingen gebruikt de commissie geen vaste momenten. Door je te verwijzen naar de plaats waar die lijsten komen te staan, heb je altijd de meest recente versie. 
  • Via de link kom je bij de laatste versie van de spuittechniekenlijst (DRT) uit. Die ging op 14 maart 2024 online. De laatste versie van de doppenlijst (DRD) kwam op 6 februari 2024 online. 


 

Meer informatie

Heb je vragen over spuitdoppen en spuittechnieken ga dan dus altijd naar de pagina driftreducerende technieken en haal de nieuwste lijsten op.