Column - "Netwerken"

Datum: 1 november 2022
Laatst bijgewerkt: 1 november 2022
Na een lange (te) droge en warme zomer gaan we nu over naar de herfst. Buiten is het nat en een stuk frisser, de herfst is op komst. Van een seizoenswisseling gaan we naar een bestuurswisseling die op de afgelopen zomereditie van de Jongerendagen heeft plaatsgevonden. Sinds die bijeenkomst ben ik officieel voorzitter van het Jongerenbestuur en maak ik ook deel uit van het verenigingsbestuur van Cumela.

Ik heb er zin in en zie dit als een mooie kans en uitdaging!

Onze zomerbijeenkomst vond plaats bij Johan Mostert in Nijkerkerveen. De opkomst was goed en na twee jaar van afwezigheid door corona waren er gelukkig ook veel nieuwe gezichten. We hebben een zeer interessant bedrijfsbezoek gehad, zowel op de locatie van Mostert & van de Weg als op de locatie van Mostert & de Vrij. De combinatie maakte het inspirerend en liet zien hoe je door slim te ondernemen nieuwe kansen kunt benutten.

Dieuwer Heins van Cumela verzorgde een workshop over het effect van de stijgende kostprijzen. Gelukkig bleken veel ondernemers daar al goed op in te spelen en hun prijzen aan te passen. Met een interactieve quiz wist hij iedereen bij de les te houden en de nodige discussie los te maken. Dat leverde voldoende gespreksstof op voor de afsluitende barbecue, die toch zeer gezellig bleef, met voldoende ruimte voor kennismaken en netwerken. Mooi dat dit weer kon!

Dat goede gevoel was er ook bij de vakbeurs AgroTechniek en GroenTechniek Holland, een mooi evenement dat (eindelijk) weer kon plaatsvinden. Positief en goed voor de sector en een nieuwe gelegenheid om te netwerken en ervaringen te delen. Juist dat delen van ervaringen helpt je namelijk verder en geeft je energie.

Achter de schermen zijn we als bestuur druk bezig met het neerzetten van een knallende wintereditie van de Jongerendagen. Dan kunnen we elkaar weer ontmoeten en netwerken om als jonge ondernemers elkaar te inspireren. We houden je op de hoogte!

Reinie Boven,
voorzitter Jongerenbestuur