AH vrij

Column - 'Jongeren hebben de toekomst'

Datum: 22 maart 2023
Laatst bijgewerkt: 22 maart 2023
In januari was er een bijzondere bijeenkomst op ons bedrijf. Daar vond een ontmoeting plaats tussen jonge cumelaondernemers en staatssecretaris Vivianne Heijnen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De reden van het bezoek was uiteraard Schoon en Emissieloos Bouwen. Gelukkig vond ze dit zo belangrijk dat ze naar ons bedrijf in Wateringen kwam.

Vanuit Cumela hadden we bedacht om dit gesprek te laten voeren door jonge ondernemers. In Zuid-Holland is er een zogeheten jongeren-denktank, waarin jongeren hun visie kunnen geven op ondernemen en de toekomst van Cumela als branchevereniging. Die denktank bestaat uit Rik Baars, Nico en Ruben de Groot, Arjen van der Holst, Daan de Jong, Danni Klootwijk, Arjan de Kuiper, Martijn van der Lans, Cees-Jan Nobel, Wessel van der Poel, Aldert van der Spek, Jack Varekamp en Rick Vrij.  

Na een korte bedrijfspresentatie door Rick stelden alle jongeren zich aan mevrouw Heijnen voor. Daarna gingen zij naar aanleiding van een viertal goed voorbereide vragen met de staatssecretaris in gesprek. Ze toonde zich zeer betrokken en belangstellend, waardoor er een levendige discussie ontstond. Daarna heeft de staatssecretaris zelf het verschil kunnen bekijken tussen een elektrische minigraver, die Wessel van der Poel had meegenomen, en een aantal standaard dieselmachines.

Aan het eind van de middag hebben we het bezoek nog geƫvalueerd. De gezamenlijke en unanieme conclusie was dat het de beste beslissing was om de jongeren het woord te laten doen in plaats van de oudere bestuurders. Je zag ook aan de reactie van de staatssecretaris dat ze het op prijs stelde om met de jongeren het gesprek te voeren. Dat moeten we meer doen, want de jongeren hebben de toekomst!

Jan Vrij,
Voorzitter sectie Cultuurtechniek en Grondverzet