Caroline Bekkering

Caroline Bekkering nieuwe directeur Fedecom

Datum: 10 november 2022
Laatst bijgewerkt: 10 november 2022
Door: Herma van den Pol
Fedecom maakt bekend dat Caroline Bekkering vanaf 1 januari Gerard Heerink opvolgt als directeur van de brancheorganisatie. Daarmee heeft de organisatie een ervaren directeur met hart voor ondernemerschap weten binnen te halen. "Ik werk graag mee om de vereniging verder uit te bouwen tot een club waar je bij wilt horen", zegt ze bij de bekendmaking van haar nieuwe rol.

Bekkering vervulde de laatste jaren veel verschillende rollen, waaronder die van voorzitter en directeur. Nu werkt ze nog als manager werkgeverszaken bij BOVAG. Een aanwinst voor Fedecom die aangeeft: “Zij is goed thuis in lastige lobby-trajecten en onderhandelingen; daarnaast heeft zij veel ervaring in opleidingszaken in de automotive sector en in arbeidsmarkt-aangelegenheden.”

Uitdagende onderwerpen in een omgeving die in beweging is. De techniek verandert ‘razendsnel’, stelt Fedecom. “We zijn onderweg naar een nieuwe toekomst”, zo vat voorzitter Menko Boersma het samen. Bekkering kijkt daar naar uit en ziet de branche vooral als een aanbieder van oplossingen binnen maatschappelijke vraagstukken zoals klimaat, stikstof, energietransitie en arbeidsmarkt.”

De volgende stap

Voor de organisatie die sinds de oprichting in 2013 onder leiding stond van Gerard Heerink betekent dit de volgende stap. Bekkering streeft er met name naar om van de brancheorganisatie een club te maken waar je echt bij wil horen. Het doel is ervoor zorgen dat wat er op tafel komt verandert in iets ten gunste van de leden. "Of dat nu op het gebied van regelgeving, financiële ondersteuning of talent is."