assen

AgroTechniek Assen 2021 uitgesteld

Datum: 15 november 2021
Laatst bijgewerkt: 15 november 2021
AgroTechniek Assen 2021 wordt toch uitgesteld. Dit als gevolg van de coronamaatregelen. De organisatie zoekt nu naar een datum waarop de veiligheid van bezoekers en exposanten beter geborgd kan worden. Over de nieuwe datum gaat branchevereniging Fedecom in gesprek met de exposanten.

Het plan was om op 16 tot en met 18 november AgroTechniek Assen te organiseren, maar dat gaat nu niet door. Het besluit werd genomen nadat bleek dat de coronamaatregelen aangescherpt zijn, maar ook met de veiligheid van bezoekers en exposanten in het achterhoofd. Gerard Heerink, directeur bij Fedecom: “Afgelopen dagen hebben we de ontwikkelingen en de berichtgeving nauwgezet gevolgd. Vanwege de groeiende onzekerheid en twijfel in de samenleving werd het steeds duidelijker dat de beurs niet op de vertrouwde manier verantwoord zou kunnen doorgaan. En dan blijft alleen nog de pijnlijke beslissing over om de beurs uit te stellen. ”

Beursmanager Willem Bierema maakt duidelijk dat het geen makkelijke beslissing was. "Het is natuurlijk uitermate frustrerend dat een prachtige en uitverkochte beurs in opbouw in het zicht van de finish de wedstrijd moet staken." Iedereen die al kaarten gekocht heeft krijgt op korte termijn zijn geld terug. De verwachting is dat de inhaaleditie van de beurs in de loop van volgend jaar (2022) gaat plaatsvinden.