dieci roterende verreiker

Bromach importeur Dieci

Datum: 12 januari 2023
Laatst bijgewerkt: 12 januari 2023
Door: Gert Vreemann
Bromach BV is met ingang van 1 januari 2023 importeur van de machines van het Italiaanse merk Dieci voor Nederland. Het gaat om de agri- en de constructiemachines. Het merk sluit volgens Bromach goed aan bij de merken die het al levert. De fabrikant introduceerde afgelopen jaar veel nieuws, zoals de roterende Pegasus-verreikers, de hybride verreiker en de Pivot-tele-wielladers.
dieci tele wiellader

Dieci ontwerpt en bouwt al sinds 1962 hoogwaardige machines voor de landbouw, de bouwsector en de industrie. Het machineassortiment bestaat hoofdzakelijk uit telescopische verreikers, dumpers en betonmixers. Dieci heeft maar liefst 123 modellen in productie. De fabrikant timmerde ook afgelopen jaar flink aan de weg met de nodige innovaties.

dieci hybride

Zo toonde Dieci op de Eima in Bologna een hybride verreiker. Bij deze hybride machine is de 79 kW (107 pk) motor vervangen door een 55 kW (75 pk) dieselmotor met daarbij een 10 kW (14 pk) hybridepakket. Het hybride-systeem wordt alleen geactiveerd als het extra vermogen nodig is.

dieci roterende verreiker

Verder toonde Dieci de nieuwe generatie roterende Pegasus-verreikers. Het gaat hier om negen modellen, van de 40.16 Classic tot de grootste Pegasus 60.35 Elite. De 60.25 heeft een hefcapaciteit van zes ton en een bereik tot 35 meter hoogte. Een van de unieke kenmerken is het Dieci Easy Tech-systeem. Dit is een geautomatiseerd systeem om de machine toegankelijker te maken voor machinisten en het werken te vereenvoudigen. Denk hierbij aan automatisch giekmanagement voor zes verschillende werkmodi, een softmode voor voorwaartse bewegingen die is afgestemd op last en beweging, een automatische waterpasregeling op ongelijk terrein, een anti-crashsysteem om de bewegingen te begrenzen binnen gestelde limieten en remote control-machinebediening.

dieci tele wiellader

Ook toonde Dieci de nieuwe Pivot-serie. Deze T60-, T70-, T80- en T90-wielladers met telescoopgiek hebben vermogens van 54 tot 112 kW (73 tot 153 pk) met maximum laadvermogens van 2250 tot 4100 kilo.

Joost Minderhoud, bedrijfsleider van Bromach: “Met het importeurschap van Dieci kunnen we nu een nog breder assortiment aanbieden aan onze opdrachtgevers in Nederland en nieuwe markten aanboren. We zijn ervan overtuigd dat de toevoeging van Dieci’s producten aan ons aanbod zal bijdragen aan de verdere groei van ons bedrijf en aan het succes van onze klanten.”