AVR Puma 4.0 limited edition rooier

AVR Puma 4.0 Limited Edition onthuld

Datum: 18 april 2024
Laatst bijgewerkt: 19 april 2024
Door: Gert Vreemann
In 2024 viert AVR het hele jaar door zijn 175e verjaardag. Een van de acties is de Limited Edition-uitvoering van de zelfrijdende Puma 4.0-rooier. Van dat paradepaardje zijn er ondertussen meer dan 550 afgeleverd. De Limited Edition zal in een zeer beperkte oplage worden aangeboden. AVR heeft nu de eerste foto’s vrijgegeven en de machine is vanaf nu te bestellen.

AVR Puma 4.0 limited edition rooier

Zoals te zien is, is de AVR Puma 4.0 Limited Edition een echte 4.0 in een speciaal retro-jasje: old meets new. Daarmee grijpt de Belgisch fabrikant terug op zijn historie. Na wat pogingen begin jaren zeventig introduceerde AVR in 1975 de eerste vierrijige zelfrijdende aardappelrooiers op een Moreau-frame. In 1986 werd de eerste zelfrijdende tweerijige bunkerrooier gebouwd en in 2006 bracht AVR voor het eerst de Puma op de markt. Deze vierrijige zelfrijder is dankzij zijn ijzersterke basisconcept en talloze doorontwikkelingen in zijn vierde generatie nog steeds het paradepaardje van het productgamma.

AVR Puma 4.0 limited edition rooier

Voor het eerst komt AVR dit jaar bovendien met een miniatuurversie van de Puma 4.0. Elke klant die in 2024 een Puma 4.0 koopt, krijgt er een miniatuurversie bij. Dat geldt ook voor de Limited Edition Puma 4.0, want daar hoort dan weer een Limited Edition-miniatuur bij.

De levering van de miniaturen wordt begin november verwacht, net op tijd voor Interpom en de festiviteiten rond de 175e verjaardag die bij AVR in die periode op de planning staan. Pre-orderen zal mogelijk zijn in het voorjaar.