vincent button poging twee

Terugkijken: antwoorden op vragen over verlof, diesel en kenteken

Datum: 8 januari 2021
Laatst bijgewerkt: 8 januari 2021
Door: Herma van den Pol
Tijdens de tweede aflevering van Cumela Live gaf Vincent Tijms, bedrijvenadviseur binnendienst, antwoord op vragen over verlof voor werknemers, een cruciaal beroep, diesel en kentekening. Kijk deze vragen en antwoorden hier terug.

Een vast onderdeel van Cumela Live zijn de vragen aan de ondernemerslijn. Deze keer geeft Tijms antwoord op vragen over vrij nemen en verlof voor werknemers. Daar worden veel vragen over gesteld nu de kinderen niet naar school kunnen, waardoor er van ouders meer gevraagd wordt. 

In het verlengde komen er vragen binnen over werkzaamheden. Vallen die wel of niet onder de randvoorwaarden voor een cruciaal beroep. Wanneer dat namelijk wel zo is kan er gebruik gemaakt worden van noodopvang.

Meer praktisch is de vraag welke papieren er nodig zijn voor het transporteren van diesel? Ook daar geeft Tijms antwoord op. Ten slotte gaat het toch ook nog even over kentekening, want pas met een kenteken op de (land)bouwmachines mag je 40 km/u rijden en niet eerder. Doe je het toch zonder kenteken dan mag de politie je nog steeds een boete geven voor te hard rijden. Luister snel wat Tijms verder over dit onderwerp vertelde. 

Kijk de complete aflevering terug

Tijdens de tweede aflevering van Cumela Live gingen we met ondernemers in gesprek over de nieuwe campagne om diefstal tegen te gaan, de nieuwe cao Groen, Grond en Infrastructuur en het nieuwe ondernemen. Het laatste onderwerp werd uit de doeken gedaan door drie jonge ondernemers die het net even anders doen dan hun ouders. 

Kijk hier aflevering 1 terug!

In aflevering 1 gingen we in op de waterstoftrekker, kentekening, afstand houden en Keurmest. Ook kon je genieten van een overzicht van de sociale media en werden er vragen beantwoord door de ondernemerslijn.