Spoorbrug

Infracoalitie zoekt hulp van Kamerleden

Datum: 2 juni 2021
Laatst bijgewerkt: 11 april 2024
In aanloop naar het Commissiedebat Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) op 16 juni zoekt de infracoalitie nu middels een brief het contact met Kamerleden. Op die manier hopen ze al op voorhand duidelijk te maken wat er speelt en waarom uitbreiding van de begroting noodzakelijk is. Daarnaast stelt de coalitie: "Elke euro geïnvesteerd in infrastructuur is drie euro op aan economische activiteit".

Half mei trok de infracoalitie aan de bel over de grote zorgen die er zijn rondom het onderhoud van de infrastructuur en het niet doorgaan van diverse grote projecten. "Er is structureel te weinig geld om de Nederlandse infrastructuur veilig, betrouwbaar en toekomstbestendig te maken", zo waarschuwde de coalitie. Op 16 juni gaat de politiek in debat over dit belangrijke onderwerp. In voorbereiding daarop hebben nu al diverse Kamerleden een brief ontvangen waarin de coalitie ze bijpraat. "Daarmee zorgen we ervoor dat ze weten wat er speelt, maar geven we ze ook de kans om vragen te stellen en zich nog beter voor te bereiden", licht Nico Willemsen, beleidsmedewerker Grondverzet en Cultuurtechniek, toe.

Voorzitter van Cumela, Wim van Mourik, is een van de ondertekenaars van de brief die samen met Bouwend Nederland, de Vereniging van Waterbouwers, Techniek Nederland, Koninklijke NL Ingenieurs en MKB Infra opgesteld werd. "Wij hopen dat Kamerleden deze kans grijpen, want er is echt een probleem wat nu aangepakt moet worden om grotere schade te voorkomen", zegt Willemsen. Iets wat zelfs door Rijkswaterstaat beaamd wordt, zo werd duidelijk uit een gesprek met deze partij. "Wij, als brancheorganisaties, staan jullie graag te woord of nemen je mee het veld in om te laten zien waar onze sectoren tegenaan lopen."   

Lees hier de brief terug