Aardappeldemodag op 19 augustus

Datum: 21 januari 2020
Laatst bijgewerkt: 14 februari 2020
De Aardappeldemodag op proefbedrijf Westmaas is dit jaar al op 19 augustus. Relatief vroeg om goed in de internationale kalender van aardappelevenementen te passen. Thema is dit jaar voortgang in de sector via weerbaarheid.
aardappeldemodag

Met meer dan 8000 bezoekers is de Aardappeldemodag inmiddels dé contactdag voor de aardappelsector. Van telers tot afnemers iedereen is hier aanwezig. Als thema is dit jaar gekozen; Voortgang aardappelsector draait om weerbaarheid. Met dit thema wil de organisatie benadrukken dat het als sector noodzakelijk is om te reageren op de druk vanuit de maatschappij. Duurzaamheid en scherpe wet- en regelgeving vragen veel van de teler. Die tegelijkertijd ook moet zorgen dat de kwaliteit blijft stijgen evenals de produktie.

De opzet blijft gelijk aan andere jaren. Met een grote rooidemonstratie waaraan de vier grootste fabrikanten deelnemen. Verder een grote mechanisatiebeurs waar alle toeleveranciers aanwezig zullen zijn en een binnenbeurs met daar alle overige toeleveranciers. Buiten liggen bij het demoterrein een groot aantal demovelden waar diverse nieuwe teelttechnieken worden gedemonstreerd.

Nieuw dit jaar is dat bezoekers wordt gevraagd zich vooraf te registreren. Op deze manier wil de organisatie een nog beter beeld krijgen van de bezoekers van de dag. Grondig is ook dit jaar mediapartner van de Aardappeldemodag en later is het mogelijk via een link vanaf onze site in te schrijven voor de demodag.