Vacature bestuurslid Noord-Holland

Aankondiging bestuursleden

Datum: 1 december 2021
Laatst bijgewerkt: 2 december 2021
Door: Manon Jansen
Vanwege de coronacrisis verloopt de benoeming van de kandidaat-bestuursleden ook dit jaar anders dan normaal. Net als vorig jaar worden de nieuwe bestuursleden dit jaar benoemd en aangesteld door het Verenigingsbestuur in plaats van direct gekozen door de leden tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV). Het Verenigingsbestuur is voornemens om op 9 december 2021 hierover een besluit te nemen. Vanuit het sectiebestuur van Agrarisch Loonwerk en het sectiebestuur van Grondverzet en Cultuurtechniek zijn een viertal kandidaat-bestuursleden voorgedragen aan het Verenigingsbestuur om zitting te nemen in één van de sectie besturen. Graag stellen de vier kandidaten zich hieronder aan je voor:
Herbert Markvoort

Herbert Markvoort – sectie Agrarisch Loonwerk

Herbert Markvoort is 46 jaar en samen met zijn vrouw Dianne hebben zij een dochter (6 jaar) en zoon (4 jaar). Sinds 2017 is Herbert eigenaar van Loonbedrijf Markvoort BV te Markelo, waar hij de dagelijkse leiding heeft en waar Dianne hem ondersteund met administratieve werkzaamheden. Zijn bedrijf is actief in het agrarisch loonwerk en verricht grondwerkzaamheden in de gww-sector, maar daarnaast ook voor eigen projecten. Naast zijn liefde voor het bedrijf bezoekt Herbert ook graag tractorpulling wedstrijden zoals buurt wedstrijden en farmstock divisie van de NTTO, op zondag morgen fietst hij graag een rondje op de ATB bike en is hij actief in de buurt toneelgroep in Markelosebroek.

Herbert wil zich inzetten voor de sectie omdat de agrarische sector belangrijk is voor Nederland en hij zich samen met de andere bestuursleden kan inzetten voor de sector zodat de sector gezond kan blijven.

Ard-Jan Oomen

Ard-Jan Oomen - sectie Agrarisch Loonwerk
Ard-Jan Oomen (48) heeft samen met zijn vrouw Diny het bedrijf Oomen Landbouw & Loonwerk in Almkerk. Daarnaast hebben zij een akkerbouwbedrijf (waaronder de Aardappelhut) in Raamsdonk. Al sinds 1967 zijn de bedrijven in ontwikkeling. De laatste jaren is duidelijk gekozen voor agrarisch loonwerk in de akkerbouw en conserven. Diny runt het akkerbouwbedrijf en de Aardappelhut en Ard-Jan heeft de dagelijkse leiding over 16 vaste medewerkers in het loonbedrijf. Ard-Jan geeft aan dat hij wil meedenken met Cumela en zich  wil inzetten voor deze altijd veranderende sector.  

Marcel Verhoeven

Marcel Verhoeven - sectie Agrarisch Loonwerk
Marcel Verhoeven is 45 jaar en heeft samen met zijn vrouw drie dochters. Samen hebben zij Verhoeven Gewasverzorging BV te Erp. Het bedrijf richt zich op werkzaamheden in de akkerbouw en het loonwerk, waarbij de hoofdtak ligt op aardappelen en spuitwerkzaamheden in alle voorkomende gewassen. Het akkerbouwbedrijf van Marcel is 500 hectare groot en er worden onder andere aardappelen, bieten, wortelen en maïs verbouwd. Marcel wil zich inzetten voor deze sectie om samen met de andere bestuursleden kennis te delen en de belangen van de sectie behartigen. 

Tonio van Berkel

Tonio van Berkel – sectie Grondverzet en Cultuurtechniek
Tonio van Berkel is 52 jaar en woont met zijn vrouw en kinderen (een zoon en twee dochters) in Sint Oedenrode. Hij is mede eigenaar van de Van Berkel Groep. Het Brabantse familiebedrijf bestaat al sinds 1955 en is uitgegroeid tot een veelzijdig dienstverlener op het gebied van landschap, infra, groen- en bouwstoffenrecycling en containerlogistiek. Tonio is dagelijks betrokken bij projecten in de cultuurtechniek en infra, zowel als hoofd- en onderaannemer. Als bestuurslid van de Sectie Grondverzet en Cultuurtechniek denkt hij graag mee over een duurzame toekomst waarbij voldoende ruimte is voor innovatie en vooruitgang.