cat zware overslagmachine

50-tons Cat-overslagmachine

Datum: 11 mei 2023
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2023
Door: Gert Vreemann
Voor het zware overslagwerk presenteert Caterpillar de mobiele overslagmachine MH3050 met een bereik van negentien meter in hoogte en achttien meter verticaal. Het geavanceerde elektro-hydraulische systeem optimaliseert de balans tussen vermogen en efficiëntie en verbetert de cyclustijden om meer materiaal in dezelfde tijd te kunnen verwerken.
cat zware 50 tons mobiele overslagmachine

Deze overslagmachine wordt aangedreven door een Stage V-Cat C9.3B-motor, die kan werken op maximaal B20-biodiesel. Er is voor het afstemmen op de klus keuze tussen de Power-, Smart- en Economy-modus. Het aanbod van giek en steel biedt samen een bereik tot negentien meter in hoogte en achttien meter verticaal, waardoor machinisten meer materiaal kunnen verplaatsen zonder de machine te verplaatsen. De MH3050 biedt ook een hoog zwenkkoppel. Door de giek vrij op en neer te laten bewegen, stelt de standaard SmartBoom de machinist in staat zich te concentreren op de bediening van stick en grijper. Er is een reeks hulpstukken verkrijgbaar en voor magneettoepassingen is af-fabriek een optionele generator van 25 kW leverbaar. De machine is uitgerust met moderne zaken die we van de Next Gen-machines kennen, zoals E-fence, Cab Avoidance, Cat Payload en een pincodeslot.

cabine cat zware mobiele MH 3050 overslagmachine

De cabine heeft grotere ruiten met gehard glas met kleine stijlen. Standaard is hij uitgerust met camera’s aan de rechterkant en achteruitkijkcamera's, met de optie om te upgraden naar 360-graden-zicht. De machine is ook uitgerust met ledlampen van 1800 lumen op het chassis, de giek en de steel.

Om de stuurkolom weg te kunnen laten, heeft de MH3050 standaard joystickbesturing. Verder is er een 10-inch-touchscreen met hoge resolutie en een jog-dial plus automatisch joystickinstellingen op basis van de operator-ID. De hydraulische cabineverhoging met een nieuw dempingsysteem verbetert het zicht rondom en biedt bescherming tegen externe trillingen.

Standaard is de machine uitgerust met het Standard Product Link-voertuigvolgsysteem. Het nieuwe hydrauliekoliefilter gaat vijftig procent langer mee, verbetert de filtratie en verlengt het verversingsinterval tot 3000 bedrijfsuren. Alle brandstoffilters hebben een gecoördineerd vervangingsinterval van 1000 bedrijfsuren.