1500 e Hitachi voor T van der Vlist

1500e Hitachi voor T. van der Vlist

Datum: 9 februari 2023
Laatst bijgewerkt: 9 februari 2023
Door: Gert Vreemann
Hitachi Construction Machinery Nederland leverde onlangs de 1.500e machine af aan T. van der Vlist. Tijdens een feestelijke bijeenkomst met medewerkers en genodigden werd de Hitachi ZX150W-7 in Gouderak afgeleverd. Oprichter Teus van der Vlist nam hierbij de sleutels in ontvangst van Pieter Weerts, oud-directeur van Hitachi Nederland.
1500 e Hitachi voor T van der Vlist

Teus van der Vlist begon met een trekker en mobiele kraan met het uitvoeren van diverse werkzaamheden. Daar kwam de handel in  graafmachines bij. Naast het verkopen van machines werden de diensten door de jaren heen verder uitgebreid met de verhuur van grondverzetmachines. In 2005 nam Hugo van der Vlist het bedrijf over van zijn vader. Toch is Teus nog altijd betrokken bij het bedrijf en is hij er bijna dagelijks te vinden.

Het contact tussen Van der Vlist en Hitachi ontstond in de jaren tachtig met de verkoop van gebruikte machines en vanaf 1987 werden de eerste nieuwe Hitachi’s geleverd. In februari 1998 werd T. van der Vlist officieel Hitachi-dealer. Naast de 1500 nieuwe Hitachi’s die aan het bedrijf werden afgeleverd, is het dus meteen het 25-jarig dealerschap.

hitachi ZX 150 W 7

De ZX150W-7 is een populair model van de nieuwe Zaxis-7-serie mobiele graafmachines die begin vorig jaar succesvol in de markt werd gezet. Het is dan ook geen verrassing dat dit model de 1500e Hitachi voor T. van der Vlist is geworden. Een kenmerk van de Zaxis is de nieuwe, ruime cabine met een geïntegreerde console, een geveerde stoel en een laag geluidsniveau. Verder is er het doorontwikkelde hydraulische systeem HIOS V, dat zorgt voor een hogere snelheid van giek en arm en zo volgens Hitachi een verdere brandstofbesparing van vijf procent ten opzichte van de vorige modellen oplevert. Deze jubileummachine zal onderdeel uitmaken van de verhuurvloot van T. van der Vlist.