Bij het opslaan van teelt zijn er bepaalde risico's. Producten zoals aardappelen en uien hebben een donkere ruimte nodig. Komt er licht bij, dan loop je al het risico dat je oogst niet in goede conditie blijft. Om de kwaliteit van de bewaring van uien en aardappelen te verbeteren is het van belang dat jij een optimale omgeving creëert in het bewaarproces. Maar hoe doe je dit? En wat levert dit je op? Je leert het tijdens de cursus verzorgen en bewaren.
Inhoud
In deze praktijkcursus bespreken we met bewaarspecialist van Tolsma Grisnich alle aspecten van het bewaren van aardappelen en uien. Je frist daarmee je theoretische kennis rondom bewaren op en je verdiept je in het zo efficiënt mogelijk bewaren van aardappelen en uien. Wat natuurlijk winstgevend is voor je bedrijf.
Onderwerpen
We bespreken tijdens de cursus de volgende onderwerpen:
- Algemene herhaling van bewaren
- Wat gebeurt er als we ventileren?
- Bewaren van aardappelen
- Naoogst fysiologie
- Hoe droog je rotte knollen optimaal?
- Zilverschurft
- Hoe koel je optimaal zonder mechanische koeling?
- Bewaren van uien: hoe droog je deze optimaal?
- Wat is de invloed van koprot?
- Nadrogen
- Kwaliteit en gewicht houden
Voorkennis
MBO werk- en denkniveau