Sturen op brandstof

Workshops Sturen op energie voor Cumelabedrijven

​​​​​​​De energieprijzen vliegen momenteel de pan uit en als cumelaondernemer wil je zo efficiënt mogelijk omgaan met brandstof. Tijdens de serie workshops ‘Sturen op energie in de cumelasector’ ga jij samen met andere leidinggevenden uit de sector aan de slag hoe je zo efficiënt mogelijk energie bespaart in jouw bedrijf.

Op basis van jouw actuele kosten voor o.a. diesel, gas, elektra, lease- en reiskosten stel je jouw actieplan op. Je ontdekt hoe je structureel energie bespaart.

Samen aan de slag voor een duurzaam resultaat

Wat past bij jouw bedrijf? Wat heeft de meeste impact? Welke tactiek is realistisch en geeft een duurzaam resultaat? Op deze vragen en meer, krijg je een antwoord. Elske van de Fliert van Zero-e, adviesbureau voor duurzaamheid en mobiliteit informeert je helder en objectief hoe. Per workshopserie is plaats voor maximaal 25 deelnemers. 

Slimmer omgaan met energie èn geld besparen?

Zo helpen we je besparen

In 3 workshops ga jij samen met andere leidinggeven uit de sector en aan de slag onder begeleiding van Elske van de Fliert. In korte tijd doe je veel kennis en inspiratie op en ontdek je de vele mogelijkheden om structureel energie en tegelijkertijd veel geld te besparen.

Workshop 1: het leggen van de basis

In de eerste workshop leg je de basis voor energiebesparing binnen jouw bedrijf. Je kijkt waar je staat en waar je naartoe wilt. Je inventariseert je huidige energieverbruik en bepaalt je koers samen met Else van de Fliert.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Waarom is brandstofbesparing van belang?
  • Hoe kan het brandstofverbruik worden gemeten ?
  • Wat is een belangrijk onderdeel om brandstof op te besparen?
  • Hoeveel kun je besparen op onderdelen?

Voor het inventariseren van het energieverbruik kijk je naar:

  • kWh stroom en kosten
  • m3 gas en kosten
  • Liter diesel materieel/machinepark en kosten
  • Kilometers leaseauto’s rijden en contract/kosten
  • Kilometers reiskostenvergoeding
  • Overig
Workshop 2: Welke maatregelen passen bij jouw bedrijf en hebben de meeste impact?

Energie besparen kan op verschillende manieren. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het kiezen van de tactieken die jij gaat inzetten om in jouw bedrijf brandstof te besparen; je maakt een actieplan wat  succesvol is voor de lange termijn.

Je doet veel kennis en inspiratie op. En beantwoord vragen als: hoe maak je brandstof besparen prioriteit en hoe creëer je commitment bij je collega’s. 

Workshop 3: concreet resultaat

De derde workshop staat in het teken van resultaat. Wat ging er goed en leverde veel op? Waar bleven de resultaten achter en zoek je naar een oplossing. Je haalt alles uit de kast om op lange termijn succes te blijven houden.

Voorkennis

Geen voorkennis vereist