Dat zijn de inzichten van vier jaar onderzoek en samenwerking tussen Wageningen University & Research, Louis Bolk Instituut en bedrijven uit de agrarische sector. Hoe kan er kwalitatief voedsel geproduceerd worden, zonder dat dit ten koste gaat van de bodem? Op welke wijze kan kringlooplandbouw slim, gezond en veilig worden ingericht? En hoe kan een verbeterd management door de boer de gewasopbrengst verhogen? Tijdens deze bijeenkomst willen we kennis delen, en de agrarische sector inspireren over verdere verduurzaming van de productie van gras en voedergewassen.
De resultaten van de onderzoekers zullen (deels) interactief gepresenteerd worden. Ben je een adviseur, melkveehouder of op een andere manier werkzaam in de agrarische sector? Dan ben je van harte welkom. Deelname is gratis en er is beperkt plaats.
Wanneer: 12 december 2023
Tijd: 12:00 – 17:30 uur
Waar: Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7, Bunschoten-Spakenburg
Gedetailleerd Programma
12:00 Inloop
12:15 Lunch
13:00 Welkomstwoord
Gert van Duinkerken, Business unit manager (Wageningen Livestock Research)
Inleiding | Bodemverbetering: wat kun je doen?
Zwier van der Vegte, Project manager (Agro innovatiecentrum De Marke)
13:30 – 16:15 Workshops
Na de centrale opening volgt het workshopprogramma (45 minuten in kleinere groepen), waarbij alle 3 de werkpakketten de revue passeren.
- “Grasland” Nick van Eekeren, Programmacoördinator Duurzame veehouderij & Agrobiodiversiteit (Louis Bolk Instituut)
- “Maïs en andere voedergewassen” Herman van Schooten, Projectleider (Wageningen, Livestock Research)
- “Duurzaam bouwplan” Rommie van der Weide, Onderzoekspartner voor Biobased Innovatie (WUR, Open Teelten)
16:15 Sluiting van de dag John Verhoeven, Teamleider Bodem Water Bemesting (WUR, Open Teelten)
16:45 Afsluitende borrel