Functioneringsgesprekken

Ontwikkelgesprekken voeren

Wil jij leren hoe je een effectief ontwikkelgesprek voert met je medewerkers? Wij bieden een training ‘Ontwikkelgesprekken voeren’ aan. In deze boeiende en interactieve training maak je samen met andere deelnemers kennis met theorie en praktijk van het ontwikkelgesprek als belangrijk instrument van jouw werk als leidinggevende.

Het voeren van ontwikkelgesprekken is een belangrijk instrument voor jou als leidinggevende en werkgever. Voor de medewerker is het ontwikkelgesprek het middel om in alle rust met zijn werkgever van gedachten te wisselen over zijn functioneren en ontwikkeling binnen het bedrijf. In een boeiende en interactieve training maak je samen met andere deelnemers kennis met theorie en praktijk van het ontwikkelgesprek als belangrijk instrument van jouw werk als leidinggevende.

Wat ga je leren?
Je leert over de basiskennis van communiceren, je krijgt handvatten voor het voeren van het ontwikkelgesprek en je doet praktijkoefeningen. Leer hoe je jouw medewerkers vriendelijk en toch duidelijk kunt bijsturen. Je leert de toegevoegde waarde kennen van een ontwikkelgesprek, waardoor het echt een gesprek wordt om naar uit te kijken.

Welke onderwerpen komen aan bod? 

  • Basiskennis communiceren
  • Handvatten voor een goed ontwikkelgesprek
  • Het geven van opbouwende kritiek
  • Praktijkoefeningen en rollenspellen
  • Het hele jaar een functionele klik met je medewerker


Trainer(s)
Ellen Lesscher, Wondernemen

Niveau training (LBO, MBO, HBO, HBO +)
MBO werk- en denkniveau

Aantal deelnemers
Minimaal 12 en maximaal 16 aantal deelnemers

Lengte training (exclusief studiebelasting)
1,5 dag

De doelstellingen
Deze training biedt voor iedereen (ervaren of beginner) de nodige theoretische en praktische basis voor een goed ontwikkelgesprek

Studiebelasting per week 
1 dag

Doelgroep
Voor leidinggevenden en werkgevers

Aanvangsniveau / vereisten vooropleiding
MBO werk- en denkniveau

Informatie over het te verstrekken / aan te schaffen studiemateriaal
Het lesmateriaal wordt bij aanvang van de training verstrekt