Mdw. tijdelijke verkeersmaatregelen

Medewerker tijdelijke verkeersmaatregelen BRL 9101

De training Medewerker tijdelijke verkeersmaatregelen BRL 9101 is bedoeld voor grond-, weg-, waterbouw of organisaties die (tijdelijke) verkeersmaatregelen moeten toepassen bij het werk in uitvoering en evenementen. Alle personen die bij de uitvoering van het werk op locatie ingezet worden, moeten in het bezit zijn van een geldig certificaat ‘Medewerker Tijdelijke Verkeersmaatregelen’ en/of 'Vakman Tijdelijke Verkeersmaatregelen'.

Inhoud

  • De deelnemer leert het opzetten, behouden, verwijderen en inspecteren van verkeersmaatregelen en omleidingsroutes.
  • De deelnemer leert beoordelen welke extra maatregelen of middelen nodig zijn voor de bedoelde werkzaamheden met de voorgeschreven duur.
  • Communicatie: de medewerker kan benoemen wanneer hij moet opschalen naar de vakman TVM bij een onvoorziene situatie. Bijvoorbeeld wanneer een werkelijke situatie op de locatie ingewikkelder blijkt dan gedacht (gedrag van en in het verkeer).
  • De training gaat in op CROW, Verkeerswetgeving, Arbowetgeving, veiligheid en risico’s, BRL 9101, plaatsen en verwijderen, omleiden en spoorwegovergangen.
  • De eendaagse opleiding Medewerker TVM bevat een officieel examen (multiple choice) afgenomen door Infra Kwaliteit. Bij gebleken geschiktheid ontvangt men een persoonscertificaat, het persoonscertificaat heeft een geldigheidsduur van 3 jaar.

Voorkennis

Geen voorkennis vereist

Nascholing

Theorie code 95

Bijzonderheden

De eendaagse opleiding Medewerker TVM bevat een officieel examen (multiple choice) afgenomen door Infra Kwaliteit. Bij gebleken geschiktheid ontvangt men een persoonscertificaat, het persoonscertificaat heeft een geldigheidsduur van 3 jaar.