bgv

Beroepsgoederenvervoer

De Eurovergunning (vergunning beroepsgoederenvervoer) is verplicht voor bedrijven die betaald transport voor derden verrichten. Daarbij maakt het niet uit of dit transport met vrachtwagens of tractoren gebeurt. Als je bijvoorbeeld in opdracht van een aannemer grond moet transporteren, en je moet daarbij de openbare weg op, dan heb je dus een Eurovergunning nodig. Die krijg je alleen als je in het bezit bent van een vakdiploma beroepsgoederenvervoer. Rij bekwaam met de juiste papieren!

Over de cursus
Kijk voordat je aan de cursus begint of je mogelijk vrijstelling kunt krijgen voor één of meerdere modules. Dit kun je aanvragen via de site van het CBR. De cursus bestaat uit zes modules: wegvervoer goederen deel I en deel II, financieel management, calculatie, bedrijfsmanagement en personeelsmanagement. 

Voorkennis

MBO+ werk- en denkniveau. Je kunt op basis van je vooropleiding eventueel vrijstellingen voor bepaalde modules aanvragen.

Toetsing

Per module een schriftelijk examen bij het CBR, de prijs hiervan is niet in de cursusprijs opgenomen.

Bijzonderheden

Je hebt maximaal vijf jaar de tijd om alle modules te behalen.

Open inschrijving
Er zijn enkele aanbieders die deze transportopleiding klassikaal aanbieden en waar onze leden goede ervaringen mee hebben. Zij bieden gedurende het jaar enkele malen een klassikale cursus aan; bel of mail ons voor de actuele geplande startdatum daarvan. De cursusprijs en lesmethode kan per opleider verschillen.

Regionaal
Bij voldoende deelnemers is het mogelijk de cursus bij jou in de regio te organiseren. Heb je bijvoorbeeld met enkele andere regionale ondernemers tegelijk dit diploma nodig? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Dit is mogelijk vanaf 8-10 deelnemers.