bgv

Beroepsgoederenvervoer

De Eurovergunning (vergunning beroepsgoederenvervoer) is verplicht voor bedrijven die betaald transport voor derden verrichten. Daarbij maakt het niet uit of dit transport met vrachtwagens of tractoren gebeurt. Als je - bijvoorbeeld - in opdracht van een aannemer grond uitsluitend moet transporteren (en je moet daarbij over de openbare weg), heb je dus een Eurovergunning nodig. En die krijg je alleen als je in het bezit bent van het vakdiploma Beroepsgoederenvervoer.

Inhoud

De cursus bestaat uit vijf modules: wegvervoer goederen, financieel management, calculatie, bedrijfsmanagement en personeelsmanagement.

Onderzoek voor je begint aan deze cursus of je op basis van een vooropleiding mogelijk een vrijstelling kunt krijgen voor 1 of meerdere modules. Een vrijstelling aanvragen kan via de site van het CBR.

Voorkennis

MBO+ werk- en denkniveau. Je kunt op basis van je vooropleiding eventueel vrijstellingen voor bepaalde modules aanvragen.

Toetsing

Per module een schriftelijk examen bij het CBR, de prijs hiervan is niet in de cursusprijs opgenomen.

Bijzonderheden

Je hebt maximaal vijf jaar de tijd om alle modules te behalen. De cursusprijs en lesmethode kan per opleider verschillen.

Op onze site zie je: 
- de jaarlijks speciaal voor de cumelasector georganiseerde training in het vaak, wat werk betreft, wat rustigere najaar/winter. Je krijgt hier klassikaal, duidelijk en vakkundig les in alle modules.
- enkele aanbieders die deze transportopleiding klassikaal aanbieden en waar onze leden goede ervaringen mee hebben. Zij bieden gedurende het jaar enkele malen een klassikale cursus aan; bel of mail ons voor de actuele geplande startdatum daarvan.

Regionaal
Bij voldoende deelnemers is het mogelijk de cursus bij jou in de regio te organiseren. Heb je bijvoorbeeld met enkele andere regionale ondernemers tegelijk dit diploma nodig? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Dit is mogelijk vanaf 8-10 deelnemers.