VST Zetor

Zetor verrast met VST Zetor

Datum: 25 november 2022
Laatst bijgewerkt: 25 november 2022
Door: Gert Vreemann
Niet voor onze markt, maar wel een opvallende stap is de officiƫle introductie van de VST Zetor-trekker in India. Op de CII Agro Tech India 2022-beurs in Chandigarh in India onthulden Zetor en het Indiase VST Tillers Tractors Ltd. nieuwe trekkers voor de Indiase markt.
VST Zetor

Het gaat om trekkers van 29 en 37 kW (45 en 50 pk) die de naam VST Zetor hebben gekregen. Ze zijn uitgerust met Indiase VST Shakti-driecilindermotoren en worden ook bij VST in India gebouwd. De rest van de trekker komt bij Zetor in Brno vandaan, waar de trekker ook is ontwikkeld en getest voor de Indiase markt.

VST Zetor

Zetor heeft al een lange traditie in India. In de jaren zestig verscheepte het merk al duizenden trekkers naar India. In de periode tussen 1970 en 1990 werden er via samenwerkingsverbanden met Indiase trekkerfabrikanten rond de 60.000 trekkers afgezet. Sinds 2014 is Zetor er actief via Zetor India Private Limited. Nu komt daar met de samenwerking met VST een belangrijke impuls bij. VST claimt de grootste Indiase fabrikant te zijn in het compacte segment. Deze fabrikant is naast India actief in meer dan twintig landen in Aziƫ, Europa en Afrika. De VST Zetor-trekkers zijn uiteraard niet bestemd voor de Europese markt.