Weidemann Nederland

Weidemann Nederland wordt dochteronderneming

Datum: 11 april 2024
Laatst bijgewerkt: 11 april 2024
Door: Gert Vreemann
De Duitse fabrikant Weidemann heeft importeur Weidemann Nederland BV in Swifterbant overgenomen. Weidemann Nederland BV wordt nu een dochteronderneming van Weidemann GmbH in het Duitse Korbach. Het voorheen zelfstandige bedrijf verkoopt al 35 jaar met succes Weidemann-producten op de Nederlandse markt.
Weidemann Nederland

De overname staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024. De bedrijfsactiviteiten van Weidemann Nederland worden dan op de locatie Swifterbant voortgezet als dochteronderneming van Weidemann GmbH. Deze strategische uitbreiding is erop gericht om de al zeer goede marktpositie verder te versterken en de service voor klanten verder uit te breiden. Het doel van Weidemann is om nog dichter bij de klanten te staan en oplossingen op maat te kunnen blijven bieden in alle sectoren. De focus zal ook in de toekomst liggen op de nabijheid van de werkplaats en de servicekwaliteit in Nederland.

“Ik ben blij dat we nu nauwer gaan samenwerken met Weidemann in Duitsland. Hierdoor kunnen we de markt in Nederland nog beter bedienen met hoogwaardige Weidemann-machines en het bedrijf verder uitbreiden”, aldus Ruurd Jansma, voormalig eigenaar en directeur (links op de foto), die als algemeen directeur de nieuwe dochteronderneming zal blijven aansturen.