van kessel waterstoftransport

Waterstof-opleggers voor Van Kessel

Datum: 3 november 2022
Laatst bijgewerkt: 3 november 2022
Door: Gert Vreemann
De Van Kessel Groep uit Milheeze gaat zich toeleggen op de levering van waterstof aan tankstations. Hiervoor heeft het Brabantse bedrijf twee waterstof-opleggers in gebruik genomen. Van Kessel gaat deze opleggers inzetten voor de aanvoer van waterstof naar zijn eigen tankstations en naar die van derden.
van kessel waterstoftransport

De trailers bestaan uit twintigvoets containers met daarin lichtgewicht composiet cilinders waar waterstof onder een druk van 300 bar wordt opgeslagen. Elke trailer kan 400 kilo waterstof vervoeren. De trailers zijn ontwikkeld en gebouwd door Wystrach GmbH, dat gespecialiseerd is in opslag- en distributiesystemen voor waterstof. Er zijn in totaal vijf trailers besteld, die tussen het derde kwartaal van dit jaar en het eerste kwartaal van 2023 worden uitgeleverd. Daarnaast bestelde Van Kessel onlangs nog een zesde trailer die wordt voorzien van een afleverinstallatie, waarmee het bedrijf vanaf medio 2023 door waterstof aangedreven machines (zoals graafmachines) op locatie gaat afvullen met waterstof.

van kessel waterstoftransport

Joan van Kessel, algemeen directeur van Van Kessel: “Onze ambitie is om een toonaangevende speler op de Nederlandse waterstofmarkt te worden, met een strategisch netwerk van waterstof-tankstations. Deze trailers gaan wij inzetten voor de bevoorrading van onze waterstof-tankstations, maar ook van stations van andere marktpartijen. Met meerdere partijen hebben we daar al overeenstemming over bereikt.”