Vredestein Flotation Optimal DLG test

Vredestein VF Flotation Optimall scoort in DLG-test

Datum: 9 november 2023
Laatst bijgewerkt: 9 november 2023
Door: Gert Vreemann
Apollo Tyres kondigt aan dat de nieuw ontwikkelde Vredestein VF Flotation Optimall-band als ‘uitstekend’ is beoordeeld door het onafhankelijke Duitse testinstituut DLG. De resultaten geven aan dat de Vredestein VF Flotation Optimall de enige band in de test is die een bodemdruk kan bereiken van minder dan één kilo per vierkante centimeter onder praktijkomstandigheden.
Vredestein Flotation Optimal DLG test

Voor de test monteerde DLG in Duitsland meerdere VF-banden in de populaire maat VF 750/60R30.5 op een drieassige Kaweco-mesttank. Om de testresultaten te kunnen vergelijken, werden alle variabelen, zoals machines, bandbelasting, snelheid en veldomstandigheden, gelijkgesteld voor alle banden in de test. Vredestein geeft aan dat uit de veldtests bleek dat de Vredestein VF Flotation Optimall een bodemdruk behaalde die 25 procent lager was dan die van de premium VF-banden van de concurrentie. In vergelijking met een budget-VF-band van de concurrentie bedroeg het voordeel volgens Vredestein maar liefst vijftig procent.

Vredestein VF implementband

De DLG geeft aan dat de nieuwe Vredestein Flotation Optimall VF 750/60R30.5 187 D met een contactdruk van minder dan één kilo (0,92 kilo) per vierkante centimeter bij 1,0 bar bandspanning de enige band is die onder de grens van één kilo bleef. Daarnaast was de insporing van de Vredestein VF Flotation Optimall 24 procent minder diep in vergelijking met de nummer twee van de geteste VF-banden. Als gevolg hiervan werden aanzienlijke besparingen in het brandstofverbruik gemeten bij het trekken van de veertigtons mesttank in het veld. De test toonde aan dat er met de Vredestein VF-banden tot wel drie liter brandstof per uur kan worden bespaard. Vredestein zal de geteste band en het DLG-rapport presenteren op de komende Agritechnica.