precisielandbouw

Volg de gratis workshops precisielandbouw

Datum: 11 november 2022
Laatst bijgewerkt: 15 november 2022
Volg de gratis workshops precisielandbouw in de provincie Groningen. Deze vinden plaats van half november tot en met januari 2023. De basisworkshop geeft een algemene inleiding in de precisielandbouw technieken en de verdiepingsworkshop gaat dieper in op de beschikbare technieken binnen de specifieke teelten van de lokale bouwplannen. 

Kennisinstituut Delphy en bodemadviesbureau Loonstra & van der Weide organiseren een basisworkshop en een verdiepingsworkshop. Ben je een cumelaondernemer of akkerbouwer in deze provincie en verricht je agrarisch loonwerk, dan is dit wellicht interessant voor jou.

Basisworkshop

De basisworkshops gaan in op de verschillende technische aspecten van precisielandbouw. Er is aandacht voor gps & GIS, de verschillende basistoepassingen en bijbehorende elektronica, zoals auto steering, sectie control & task control. Ook ga je aan de slag met het maken van een taakkaart.

Verdiepingsworkshop

In de verdiepingsworkshop krijg je meer informatie over de toepassingen naar teeltgebieden. Je leert bijvoorbeeld wanneer auto steering zinvol is. Ook krijg je per teelt informatie over de voordelen van variabele toepassingen, mede afhankelijk van bodemtype, zoals zand, veen, klei en zavel. De workshop gaat hierbij in op bemesten, bodemverbetering met o.a. kalk, gips en compost, onkruidbeheersing, ziektepreventie en oogstmonitoring. Ook de sensortechnieken voor bodem en plant scannen komen aan de orde.

Over Precisielandbouw in de Praktijk

Precisielandbouw in de Praktijk (Pipa), biedt akkerbouwers praktijkgerichte kennis via demonstraties, workshops en individuele coaching op het gebied van precisielandbouw.  Heb je vragen over de workshops? Neem dan contact op met Delphy via [email protected] 

Doe mee met deze workshops