claas hakselaar in gras

Updates Claas Jaguar-hakselaars

Datum: 17 november 2022
Laatst bijgewerkt: 17 november 2022
Voor modeljaar 2023 worden de Claas Jaguar-hakselaars voorzien van enkele technische updates. Met name de aandrijving van de pick-up in combinatie met de Jaguar 900 is doorontwikkeld. De Cemis 1200-terminal met de nieuwe GPS Pilot is nu ook beschikbaar voor de Jaguar.
claas hakselaar 2023

Vanaf modeljaar 2023 wordt de Jaguar 840 uitgerust met de grotere, van de Jaguar 850 bekende Mercedes OM 471 LA-Stage V-zescilindermotor met een maximumvermogen van 320 kW (435 pk) bij 1600 omwentelingen per minuut en meer koppel.

In 2021 heeft Claas een onafhankelijke hydraulische aandrijving voor de opraper geĆÆntroduceerd. Vanaf modeljaar 2023 past het toerental van de pick-up zich bij snelheden van meer dan 5 km/u automatisch aan de rijsnelheid aan. Zodra de rijsnelheid of de haksellengte wordt aangepast, worden de toerentallen van de opraper en de invoervijzel hierop automatisch afgestemd. Deze toerentallen kunnen ook handmatig vanuit de cabine door de chauffeur worden ingesteld. Nieuw is ook de automatische smering van de kettingen voor de aandrijving aan de linkerzijde van de invoervijzel en de opraper.

scherm Claas hakselaar

Na de Trion en Lexion kunnen nu ook de Jaguar 800- en 900 serie met de nieuwe Cemis 1200-terminal met de nieuw ontwikkelde GPS Pilot worden uitgerust. Het 12-inch beeldscherm van de Cemis 1200 geeft 2D- en 3D-beelden weer, waarbij het scherm kan worden opgedeeld. Daarnaast kan met de Cemis 1200 online taskmanagement worden uitgevoerd en kunnen gegevens worden geƫxporteerd via Telematics of op een usb-stick worden gezet.

Nieuw hierbij is de tweetrapsinschakeling van de Auto Pilot of GPS Pilot en Cemos Auto Performance of Cruise Pilot. De chauffeur activeert met een druk op de knop na het draaien of inrijden van een nieuw spoor eerst het stuursysteem en zorgt ervoor dat de machine volledig wordt belast. Vervolgens wordt, afhankelijk van de uitrusting met Cemos Auto Performance of Cruise Pilot, opnieuw op de knop gedrukt voor de automatische regeling van de rijsnelheid. Wanneer er iets langer op de desbetreffende knop wordt gedrukt, worden beide trappen gelijktijdig geactiveerd.