Veilig vakwerk

Toolboxen op afstand

Datum: 8 april 2020
Laatst bijgewerkt: 9 april 2020
Door: Corina van Zoest-Meester
Meer dan ooit is veilig werken belangrijk. Want in de ziekenhuizen is het al druk genoeg. Een goede mogelijkheid om in deze tijd, waarin personeelsbijeenkomsten niet mogelijk zijn, toch een veiligheidsinstructie te geven is de Veilig vakwerk app. Voor weinig geld kan iedereen op zijn eigen telefoon een instructie veilig werken krijgen.

Veilig Vakwerk is twee jaar geleden ontwikkeld op verzoek van bedrijven uit de sector. Zij wilden graag meer aandacht voor veiligheid  zonder tijdrovende administratie. Inmiddels gebruiken ongeveer 200 cumelabedrijven de app. Grote voordelen van de dienst zijn het op elk moment kunnen uitsturen van toolboxen en het laten maken van werkplekinspecties. 
Automatisch wordt opgeslagen wie een toolbox heeft ontvangen en of de werkplaatsinstructie is doorlopen. Daarnaast kunnen werknemers onveilige situaties op een gemakkelijke manier melden.

Toolbox op afstand
Veilig Vakwerk past in deze tijd, want deze maakt het mogelijk om toolboxen op afstand te geven. Toolboxen worden verzonden naar de telefoon van de werknemer. De werknemer ontvangt de melding via de app Veilig Vakwerk. Hiervoor hoef je dus niet met zijn allen bij elkaar te zitten.
Iedere toolbox die door Cumela gemaakt is, staat in de portal. Daarnaast ben je vrij de Cumela toolboxen aan te passen of zelf volledig nieuwe toolboxen te maken. Het is ook mogelijk om filmpjes te sturen via de app. Werknemers moeten na het lezen van de toolboxen de zelftest invullen. Dit is de controle of iemand de inhoud begrepen heeft.

Proberen
Wil je Veilig vakwerk eens proberen? Vraag dan zonder verplichtingen een proefabonnement aan op veilig vakwerk gratis  
Na aanmelden is het mogelijk om in te loggen in de werkgeversportal. In deze portal worden de werknemers gezet en krijgen werknemers de inlog voor de app. 
Vragen? Mail naar [email protected].
Bekijk de video hoe Veilig Vakwerk in de praktijk werkt: bekijk-de-video