meerman elektrische machines op de TKD

TKD: Meerman Machines toont elektrische oplossingen

Datum: 24 mei 2023
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2023
Door: Gert Vreemann
Ook Meerman Machines zal op de TKD elektrische oplossingen tonen. Het gaat om de zelf omgebouwde Q-Lectra M19E-graafmachine, de RT210-2E- en RT220-2E-wielladers en de KC70H-4e-dumper. Daarnaast staat op de TKD natuurlijk het brede programma Kubota-machines dat de afgelopen jaren is gepresenteerd.
meerman elektrische machines op de TKD

De in eigen beheer gebouwde Q-Lectra M19E graafmachine op basis van de bekende KX019-4 is volledig elektrisch en heeft dezelfde performance als de dieselvariant. Daarnaast zijn er twee elektrische wielladers te zien, de RT210-2E en de RT22-2E. Deze 2100 kilo wegende wielladers verschillen alleen in hefhoogte en -capaciteit. Naast een elektrische graafmachine en wiellader is er ook een elektrische rupsdumper te zien, de KC70H-4e. Deze past perfect door een deur en is leverbaar met een standaardbak of een zelflader.

kubota minigraafmachine

In de coronaperiode lanceerde Kubota een flink aantal nieuwe modellen, die Meerman Machines nu echt op de TKD kan presenteren aan het grote publiek. Het gaat bij Kubota om drie nieuwe modellen uit de vijftons klasse, de KX060-5, de U56-5 en de U50-5. Ze hebben allemaal een ruimere cabine met meer comfort. Ook showt Meerman Machines met de U10-5 de vervanger van de U10-3, de meest verkochte minigraver van Nederland. Deze ruim duizend kilo wegende machine kenmerkt zich door de zij-bediening, het Kubota-antidiefstalsysteem en de Kubota-driecilinder. Alle dieselmachines voldoen uiteraard aan Stage V en ook Kubota heeft zijn motoren vrijgegeven voor HVO-diesel.